Μους σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού, από την Νικόλ Μαρίνου και το nicolscooking.gr!
Αυτή η βελούδινη μους σοκολάτας με πραλίνα δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο και με λίγα υλικά έχεις το πιο αφράτο και νόστιμο γλυκό σε λίγα λεπτά!
Υλικά
- 340 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 160 γρ. φρέσκο γάλα αγελαδινό
- 2 τεμ. κρόκους αυγών
- 380 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί
- 2 φύλλα ζελατίνης (4 γραμμάρια)
- 1 πρέζα αλάτι
Για το στόλισμα:
- φράουλες κομμένες στην μέση
- Τρούφα σοκολάτας ή κακάο σε σκόνη
- φουντούκια χοντροκομμένα
- σοκολατένιες καρδούλες
Οδηγίες
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και το κατεβάζουμε λίγο πριν έρθει σε σημείο του βρασμού.
- Σε μπολ ρίχνουμε παγωμένο νερό με παγάκια και βάζουμε μέσα τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν για 10 λεπτά.
- Παράλληλα ρίχνουμε σε μπολ τους κρόκους των αυγών και τους χτυπάμε με τον αυγοδάρτη. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ενώ παράλληλα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για να ζεσταθούν οι κρόκοι των αυγών.
- Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ( η θερμοκρασία στο 2 κατά προτίμηση) ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να μοιάζει με πηχτή σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε να λιώσουν με τον αυγοδάρτη.
- Τέλος προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα των αυγών.
- Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε σιγά σιγά τη σαντιγί ανακατεύοντας με μαρίζ από κάτω προς τα πάνω με απαλές κινήσεις.
- Μοιράζουμε την μους σε ποτήρια ή μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν τουλάχιστον για 3 ώρες , ιδανικά για ένα βράδυ.
- Όταν πρόκειται να σερβίρουμε στολίζουμε με φράουλες ,τρούφα σοκολάτας ή φουντούκια.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μους σοκολάτας γάλακτος με φράουλες, από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
'Αγλυκη μους σοκολάτας με γιαούρτι και βύσσινο, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Νηστίσιμη μους σοκολάτα, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Εύκολη μους σοκολάτας μόνο ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ- 3 ingredients Easy chocolate mousse, by Akis and akispetretzi...
Μους σοκολάτας με αβοκάντο, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr!
Τούρτα με σοκολατένια μους χωρίς ψήσιμο, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση