Black forest chocolate naked cake, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΕΔΩ :

 

http://koykoycook.gr/?p=5430

YΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 φλιτζάνι σιρόπι από το βάζο των κερασιών

μισό φλιτζάνι ζάχαρη

1 σφηνάκι τσέρι μπράντι

Ρίχνουμε την ζάχαρη στο μείγμα από το σιρόπι και το μπράντι.

Βάζουμε σε κατσαρολάκι και αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά περίπου.

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά  και με αυτό ποτίζουμε το παντεσπάνι μας.

 

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

1 Βάζο sour cherries 680 γρ

1 λίτρο κρέμα γάλακτος

250 γρ άχνη ζάχαρη

1 κουταλάκι κρεμόριο (προαιρετικά)

1 βανίλια

Στραγγίζουμε τα κεράσια και κρατάμε το ζουμί τους για να φτιάξουμε το σιρόπι.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη,το κρεμόριο και την βανίλια σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ.

Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.

Ποτίζουμε το πρώτο παντεσπάνι και στρώνουμε από πάνω μια παχιά δόση κρέμας.

Βάζουμε μια στρώση κεράσια.

Συνεχίζουμε με την επόμενη στρώση ..

Βρέχουμε και το τρίτο παντεσπάνι. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε 

την σάλτσα σοκολάτας.

 

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

250 γρ κουβερτουρα γάλακτος

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

100 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1 κουταλάκι του γλυκού καλά γεμάτο βούτυρο ανάλατο

Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και φέρτε την σε βρασμό.

Τραβήξτε από την φωτιά και ρίξτε μέσα την κουβερτουρα και το  βούτυρο.

Αφήστε την στην άκρη για 5 λεπτά και μετά ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει 

η σοκολάτα και το βούτυρο.

Αφήστε να κρυώσει και περιχύστε την τούρτα σας..

bl1

 

 

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

250-300 γρ μαύρη κουβερτούρα

Με ένα αποφλοιωτή ( για πατάτες,καρότα κτλ) βγάλτε φλοίδες από την σοκολάτα

και ρίξτε τες πάνω από την τούρτα σας ….

Η κουβερτούρα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου … 

Έτοιμη …. Ώρα να την απολαύσετε ….

 

bl2-min

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
 

 

 

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου
 
 
http://koykoycook.gr/?p=21795
 
 
 
bl3
 
 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *