Εύκολη τούρτα σοκολάτας, από την Μαίρη Τρακάδα και το katinostimo.blogspot.com!







Σήμερα θα σου δείξω την τούρτα που έφτιαξα με αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι, μια βουτυρόκρεμα με κρέμα τυριού και φύλλα κουβερτούρας στο τελείωμα.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα διπλοκοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κάψουλες βανίλια.
Για την κρέμα
200 γρ. βούτυρο
375 γρ. ζάχαρη άχνη
400 γρ. τυρί κρέμα
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
125 γρ. λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος
λίγο λικέρ ή πετιμέζι
Για την ganache
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
100 ml κρέμα γάλακτος
Για το στόλισμα
80 γρ. κουβερτούρα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για το παντεσπάνι χτυπάς 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου με 1 κούπα ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν καλά και ενώνεις με μια σπάτουλα με 1 κούπα διπλοκοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κάψουλες βανίλια.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Βουτυρώνεις ελαφρά ένα ταψάκι 22-24 εκ. και βάζεις στον πάτο αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνεις στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Όταν δεις ότι έχει ξεκολλήσει στα τοιχώματα είναι έτοιμο. Μπορείς να κάνεις κ τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή το σβήνεις και το αφήνεις να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα πριν ξεκολλήσεις το αντικολλητικό χαρτί.
Για καλύτερα αποτελέσματα το παντεσπάνι μπορείς να το φτιάξεις 1-2 ημέρες πριν και να το κρατήσεις τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο για να μην ξεραθεί.
Κόβεις μ’ ένα μαχαίρι με δοντάκια σε δύο δίσκους.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
https://katinostimo.blogspot.com/2022/10/blog-post_17.html











Αφήστε μια απάντηση