Εύκολη τούρτα σοκολάτας, από την Μαίρη Τρακάδα και το katinostimo.blogspot.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σήμερα θα σου δείξω την τούρτα που έφτιαξα με αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι, μια βουτυρόκρεμα με κρέμα τυριού και φύλλα κουβερτούρας στο τελείωμα.

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι

4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα διπλοκοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κάψουλες βανίλια.

Για την κρέμα

200 γρ. βούτυρο
375 γρ. ζάχαρη άχνη
400 γρ. τυρί κρέμα
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
125 γρ. λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος
λίγο λικέρ  ή πετιμέζι

Για την ganache

100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
100 ml κρέμα γάλακτος

Για το στόλισμα

80 γρ. κουβερτούρα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για το παντεσπάνι χτυπάς 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου με 1 κούπα ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν καλά και ενώνεις με μια σπάτουλα με 1 κούπα διπλοκοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κάψουλες βανίλια.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βουτυρώνεις ελαφρά ένα ταψάκι 22-24 εκ. και βάζεις στον πάτο αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνεις στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Όταν δεις ότι έχει ξεκολλήσει στα τοιχώματα είναι έτοιμο. Μπορείς να κάνεις κ τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή το σβήνεις και το αφήνεις να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα πριν ξεκολλήσεις το αντικολλητικό χαρτί.

Για καλύτερα αποτελέσματα το παντεσπάνι μπορείς να το φτιάξεις 1-2 ημέρες πριν και να το κρατήσεις τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο για να μην ξεραθεί.

Κόβεις μ’ ένα μαχαίρι με δοντάκια σε δύο δίσκους.

Για την κρέμα χτυπάς 200 γρ. βούτυρο με 375 γρ. ζάχαρη άχνη και προσθέτεις συνεχίζοντας το χτύπημα 400 γρ. τυρί κρέμα, 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας και 125 γρ. λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος που έχεις λιώσει κι έχεις αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βρέχεις ελαφρά τον πρώτο δίσκο παντεσπάνι με λίγο λικέρ αραιωμένο ή πετιμέζι αραιωμένο και βάζεις τη μισή κρέμα.
Τοποθετείς πάνω το δεύτερο δίσκο, σιροπιάζεις πάλι και καλύπτεις όλη την τούρτα με την άλλη μισή κρέμα (και στα πλαϊνά).
Βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα.
Όσο περιμένεις να παγώσει λίγο η τούρτα, σπας σε κομματάκια 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος και τα βάζεις σ’ ένα μπολ.
Ζεσταίνεις 100 ml κρέμα γάλακτος και τη ρίχνεις πάνω στην κουβερτούρα.
Αφήνεις 2-3 λεπτά να λιώσει κι ανακατεύεις να δημιουργηθεί μια γυαλιστερή κρέμα γκανάς.
Μόλις κρυώσει καλύπτεις όλη την επιφάνεια της τούρτας με τη γκανάς και ξαναβάζεις στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Για το στολισμό της εγώ έλιωσα 80 γρ. κουβερτούρα, την άπλωσα πάνω σ’ ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και το τύλιξα σε ρολό.
Έβαλα το ρολό στο ψυγείο να παγώσει καλά η κουβερτούρα και ξετύλιξα το ρολό.
Στόλισα με τα κομμάτια που δημιουργούνται και λίγη ζάχαρη άχνη.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!

 

 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

https://katinostimo.blogspot.com/2022/10/blog-post_17.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *