Sacher Torte – ΖΑΧΕΡ TORTE από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Λίγη ιστορία….

Η ιστορία της παγκοσμίου φήμης Original Sacher-Torte αρχίζει το 1832, όταν ο παντοδύναμος Πρίγκηπας Βενζελ Κλεμενς Μέτερνιχ  παρήγγειλε την δημιουργία ενός βασιλικού επιδορπίου για τους υψηλόβαθμους κακομαθημένους προσκεκλημένους του.

Εκείνη την μέρα όμως ο σεφ δεν ήταν διαθέσιμος..

Ετσι η παραγγελία ανατέθηκε σε ένα πανέξυπνο 16χρονο βοηθό (που ήταν στον δεύτερο του χρόνο,σαν βοηθός)και ονομαζόταν Franz Sacher…

Ένα πράγμα ήταν σίγουρο η σπεσιαλιτέ που τελικά παρουσιάστηκε στους κύριους και τις κυρίες ήταν μια τεράστια επιτυχία.

Ένα μαλακό και αφράτο σοκολατένιο κέικ με νόστιμη μαρμελάδα βερίκοκο κάτω από το γλάσσο σοκολάτας..

Ο Franz Sacher σίγουρα ποτέ δεν ξέχασε την μεγάλη επιτυχία της

πανέξυπνης ιδέας του.

Έκανε την πρακτική του για τον Κόμη Esterhazy πρώτα στην Μπρατισλάβα και μετά στην Βουδαπέστη..

Και όταν πια σαν πλήρως εκπαιδευμένος σεφ άρχισε να δουλεύει για τον εαυτό του, πρόσφερε την δημιουργία του σε όλο τον κόσμο.

Γρήγορα “το κέικ του σεφ Sacher” είχε ζήτηση παντού και μια ένδοξη καριέρα ενός από των πιο γνωστά κέικ ξεκίνησε.

P.S: … Ξέρατε ότι η Original Sacher-Torte έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες?

Το 1998, το ξενοδοχειο Sacher στην Βιέννη έκανε ένα κέικ με διάμετρο 2.5 μέτρα!

http://www.sacher.com/en-history-tart.htm

Μετάφραση : Ρένα Κώστογλου

Υλικά

Για το Κέικ:



150 γρ μαλακό βούτυρο

100 γρ ακατέργαστη ζάχαρη 

4 κρόκοι αυγού

200 γρ σοκολάτα λιωμένη σε μπαίν μαρί σε πολύ σιγανή φωτιά
(την αφήνουμε να κρυώσει λίγο )

40 γρ αλεύρι 

40 γρ κόρν φλάουερ

4 ασπράδια αυγού κτυπημένα σε σφικτή μαρέγκα με λίγες σταγόνες λεμόνι

1 βανιλέτα

1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν.

Ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε

το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Προσθέτουμε τα άλευρα ,την βανιλέτα και το μπαίκιν και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Κτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο υπόλοιπο μείγμα.

Βάζουμε το μείγμα του κέικ μας σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο καλά ταψάκι διαμέτρου 25 εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C για 30 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει.

Βγάζουμε το κέικ από την φόρμα και κόβουμε το γλυκό μας στην μέση.

Ζεσταίνουμε την μαρμελάδα μας και την περνάμε από σήτα για να μην μείνουν κομματάκια μέσα.

Στο ένα μέρος απλώνουμε τη μισή μαρμελάδα και σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι.

Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά με την υπόλοιπη μαρμελάδα.




Παρασκευή γλάσσου:


280 γρ σοκολάτα γάλακτος

400 γρ κρέμα γάλακτος

1 μεγάλη κουταλιά της σούπας βούτυρο

Βάλτε σε κατσαρόλα ,σε σιγανή φωτιά την σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος ..

Ανακατέψτε καλά να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα ..

Αφήστε να κρυώσει και περιχύστε το κέικ.

Διακοσμήστε την όπως θέλετε.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!


ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!



(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)

http://koykoycook.gr/?p=4378


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *