Sacher torte ,παραδοσιακή , Βιεννέζικη τούρτα από την Μπέττυ μας και το “Taste of Life by Betty” !!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Sacher torte Παραδοσιακή , Βιεννέζικη τούρτα

Η ιστορία αυτής της τούρτας αρχίζει κάπου στα 1830 , στη Βιέννη όταν ο Πρίγκηπας Μέττερνιχ ανέθεσε στον σεφ του παλατιού να δημιουργήσει ένα επιδόρπιο για τους καλεσμένους του. Αυτός με τη σειρά του επειδή ήταν άρρωστος ανέθεσε το εγχείρημα στον δευτεροετή φοιτητή , βοηθό του που έφερε το όνομα Sacher…έφτιαξε λοιπόν αυτήν την περίφημη τούρτα σοκολάτας με γέμιση μαρμελάδα βερύκοκο και παρόλο που δεν αναγνωρίστηκε άμεσα , με την πάροδο των χρόνων εξελίχθηκε σε τούρτα – σφραγίδα της Βιεννέζικης ζαχαρπολστικής τέχνης αλλά και της γιορτής των Χριστουγέννων σε όλο τον κόσμο…

Δείτε την :

Υλικά :

1 δόση παντεσπάνι με κακάο ( Συνταγή στο τέλος)

Για το σιρόπι :

100 ml νερό

60 γρ. ζάχαρη

1 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι

Για τη σοκολατένια επικάλυψη :

200 γρ. κουβερτούρα

150 γρ. κρέμα γάλακτος (ή γάλα εβαπορέ για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα)

60 γρ. μαργαρίνη

400 γρ. μαρμελάδα βερύκοκο

Εκτέλεση:
-Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι σύμφωνα με τη βασική συνταγή . Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

-Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά του για λίγα λεπτά. Κόβουμε τότε το παντεσπάνι στα δύο , τοποθετούμε το πρώτο πάτο στην τουρτιέρα μας και το ραντίζουμε με τη μισή ποσότητα σιροπιού.

-Απλώνουμε πάνω σε όλη τη σιροπιασμένη επιφάνεια τη μαρμελάδα και σκεπάζουμε με το δεύτερο πάτο παντεσπανιού , με τη λεία πλευρά προς τα πάνω. Τον σιροπιάζουμε κι αυτόν.

-Ετοιμάζουμε τέλος τη σοκολατένια επικάλυψη : σε ένα γυάλινο λεκανάκι λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου) στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρί. Στην αρχή θα φαίνεται τραχύ και ανομοιογενές το μίγμα αλλά το ανακατεύουμε επίμονα με μαρίζ και στο τέλος γίνεται λείο και βελούδινο . Προσθέτουμε και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε λίγο ακόμα μεχρι να ενσωματωθεί κι αυτή.

-Περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει και τότε με αργές , κυκλικές κινήσεις αρχίζουμε να την απλώνουμε πάνω στην τούρτα από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να καλυφθεί τελείως. Πρέπει να τρέξει και στα πλάγια . Την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και σερβίρουμε…

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση…

 

 

Παντεσπάνι κακάο για τούρτες κι άλλα γλυκά

Η συνταγή αυτή είναι απαραίτητη  και  αποτελεί τη βάση για ένα σωρό γλυκά. Τα υλικά που χρειαζόμαστε  είναι απλά  και  ο τρόπος παρασκευής του ευκολότατος , με σίγουρη επιτυχία…

pantespani kakao1
Ας το φτιάξουμε :

Υλικά :
5 αυγά χωρισμένα
90 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κακό
60 γρ. φαρίνα κοκ.
2 κ.γλ. μπέικιν

pantespani kakao2
pantespani kakao3
pantespani kakao4
pantespani kakao5
pantespani kakao6
pantespani kakao7
pantespani kakao8
pantespani kakao9
pantespani kakao10
pantespani kakao11
pantespani kakao12
pantespani kakao13


Εκτέλεση :
-Σε μια λεκάνη κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν.
-Χτυπάω δυνατά στο μίξερ τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα και αφού χαμηλώσω την ταχύτητα προσθέτω σιγά-σιγά τη ζάχαρη κι έναν-έναν τους κρόκους
-Τώρα σταματάω το μίξερ και ενώνω σταδιακά  το μίγμα του αλευριού με το μίγμα των αυγών με κυκλικές , απαλές κινήσεις με τη βοήθεια μαις σπάτουλας ή μαρίζ.
-Βάζω λαδόκολλα στη βάση μιας φόρμας ή στρογγυλού ταψιού με διάμετρο 25εκ. και λαδώνω τα τοιχώματα.
-Αδειάζω μέσα το μίγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο , στην κάτω σχάρα , στους 180ο για 25 λεπτά. Όταν ψηθεί περιμένω για 5 -10 λεπτά , ξεφορμάρω και αναποδογυρίζω το παντεσπάνι πάνω σε σχάρα . Αφαιρώ τη λαδόκολλα και το αφήνω να κρυώσει..
Το παντεσπάνι μου είναι αφράτο και νόστιμο , έτοιμο να το χρησιμοποιήσω σε όποια συνταγή χρειάζεται.
Καλή επιτυχία!

http://tasteoflife.com.gr/index.php/vasikes-syntages/1113-pantespaki-kakao-gia-tourtes-kai-glyka

 

πηγη: http://tasteoflife.com.gr


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Μία απάντηση στο “Sacher torte ,παραδοσιακή , Βιεννέζικη τούρτα από την Μπέττυ μας και το “Taste of Life by Betty” !!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *