Sacher torte ,παραδοσιακή , Βιεννέζικη τούρτα από την Μπέττυ μας και το “Taste of Life by Betty” !!
![](https://static.sokolatomania.gr/uploads/2013/12/1012824_592755440795832_168152487_n.jpg)
![Share on Facebook Facebook](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/facebook.png)
![Share on Twitter twitter](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/twitter.png)
![Share on Reddit reddit](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/reddit.png)
![Pin it with Pinterest pinterest](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/pinterest.png)
![Share on Linkedin linkedin](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/linkedin.png)
![Share by email mail](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/mail.png)
Sacher torte Παραδοσιακή , Βιεννέζικη τούρτα
Η ιστορία αυτής της τούρτας αρχίζει κάπου στα 1830 , στη Βιέννη όταν ο Πρίγκηπας Μέττερνιχ ανέθεσε στον σεφ του παλατιού να δημιουργήσει ένα επιδόρπιο για τους καλεσμένους του. Αυτός με τη σειρά του επειδή ήταν άρρωστος ανέθεσε το εγχείρημα στον δευτεροετή φοιτητή , βοηθό του που έφερε το όνομα Sacher…έφτιαξε λοιπόν αυτήν την περίφημη τούρτα σοκολάτας με γέμιση μαρμελάδα βερύκοκο και παρόλο που δεν αναγνωρίστηκε άμεσα , με την πάροδο των χρόνων εξελίχθηκε σε τούρτα – σφραγίδα της Βιεννέζικης ζαχαρπολστικής τέχνης αλλά και της γιορτής των Χριστουγέννων σε όλο τον κόσμο…
Δείτε την :
Υλικά :
1 δόση παντεσπάνι με κακάο ( Συνταγή στο τέλος)
Για το σιρόπι :
100 ml νερό
60 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι
Για τη σοκολατένια επικάλυψη :
200 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος (ή γάλα εβαπορέ για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα)
60 γρ. μαργαρίνη
400 γρ. μαρμελάδα βερύκοκο
Εκτέλεση:
-Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι σύμφωνα με τη βασική συνταγή . Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
-Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά του για λίγα λεπτά. Κόβουμε τότε το παντεσπάνι στα δύο , τοποθετούμε το πρώτο πάτο στην τουρτιέρα μας και το ραντίζουμε με τη μισή ποσότητα σιροπιού.
-Απλώνουμε πάνω σε όλη τη σιροπιασμένη επιφάνεια τη μαρμελάδα και σκεπάζουμε με το δεύτερο πάτο παντεσπανιού , με τη λεία πλευρά προς τα πάνω. Τον σιροπιάζουμε κι αυτόν.
-Ετοιμάζουμε τέλος τη σοκολατένια επικάλυψη : σε ένα γυάλινο λεκανάκι λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου) στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρί. Στην αρχή θα φαίνεται τραχύ και ανομοιογενές το μίγμα αλλά το ανακατεύουμε επίμονα με μαρίζ και στο τέλος γίνεται λείο και βελούδινο . Προσθέτουμε και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε λίγο ακόμα μεχρι να ενσωματωθεί κι αυτή.
-Περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει και τότε με αργές , κυκλικές κινήσεις αρχίζουμε να την απλώνουμε πάνω στην τούρτα από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να καλυφθεί τελείως. Πρέπει να τρέξει και στα πλάγια . Την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και σερβίρουμε…
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση…
Παντεσπάνι κακάο για τούρτες κι άλλα γλυκά
Η συνταγή αυτή είναι απαραίτητη και αποτελεί τη βάση για ένα σωρό γλυκά. Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι απλά και ο τρόπος παρασκευής του ευκολότατος , με σίγουρη επιτυχία…
Υλικά :
5 αυγά χωρισμένα
90 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κακό
60 γρ. φαρίνα κοκ.
2 κ.γλ. μπέικιν
Εκτέλεση :
-Σε μια λεκάνη κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν.
-Χτυπάω δυνατά στο μίξερ τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα και αφού χαμηλώσω την ταχύτητα προσθέτω σιγά-σιγά τη ζάχαρη κι έναν-έναν τους κρόκους
-Τώρα σταματάω το μίξερ και ενώνω σταδιακά το μίγμα του αλευριού με το μίγμα των αυγών με κυκλικές , απαλές κινήσεις με τη βοήθεια μαις σπάτουλας ή μαρίζ.
-Βάζω λαδόκολλα στη βάση μιας φόρμας ή στρογγυλού ταψιού με διάμετρο 25εκ. και λαδώνω τα τοιχώματα.
-Αδειάζω μέσα το μίγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο , στην κάτω σχάρα , στους 180ο για 25 λεπτά. Όταν ψηθεί περιμένω για 5 -10 λεπτά , ξεφορμάρω και αναποδογυρίζω το παντεσπάνι πάνω σε σχάρα . Αφαιρώ τη λαδόκολλα και το αφήνω να κρυώσει..
Το παντεσπάνι μου είναι αφράτο και νόστιμο , έτοιμο να το χρησιμοποιήσω σε όποια συνταγή χρειάζεται.
Καλή επιτυχία!
http://tasteoflife.com.gr/index.php/vasikes-syntages/1113-pantespaki-kakao-gia-tourtes-kai-glyka
πηγη: http://tasteoflife.com.gr
![Follow us on Facebook Facebook](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/facebook.png)
![Follow us on Twitter twitter](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/twitter.png)
![Find us on Linkedin linkedin](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/linkedin.png)
![Subscribe to our RSS Feed rss](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/rss.png)
![Find us on YouTube youtube](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/youtube.png)
![Share on Facebook Facebook](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/facebook.png)
![Share on Twitter twitter](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/twitter.png)
![Share on Reddit reddit](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/reddit.png)
![Pin it with Pinterest pinterest](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/pinterest.png)
![Share on Linkedin linkedin](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/linkedin.png)
![Share by email mail](https://static.sokolatomania.gr/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/64x64/mail.png)
[…] ΠΗΓΗ […]