Οδηγίες
https://www.youtube.com/watch?v=ak_yDIJnYU4
- Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα.
- Ενσωματώνουμε σιγά σιγά την ζάχαρη.
- Δουλεύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη να γίνουν κρέμα.
- Ρίχνουμε ένα ένα τους κρόκους και χτυπάμε.
- Ενσωματώνουμε την λιωμένη σοκολάτα.
- Βάζουμε λίγη από την μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακαό και συνεχέιζουμε το ανακάτεμα.
- Ενσωματώνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα 22 εκαοστών με αντικολλητικό χαρτί στον πάτο και περιμετρικά.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
- Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε και το χωρίζουμε σε 2 μέρη.
- Βάζουμε το ένα ως βάση και απλώνουμε μαρμελάδα βερίκοκο.
- Τοποθετούμε το άλλο κομμάτι και καλύπτουμε όλο το κέικ με μαρμελάδα.
- Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό και την ζάχαρη.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την σοκολάτα και ανκατεύουμε να λιώσει.
- Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο.
- Αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Αφήστε μια απάντηση