Σαρλότ με κρέμα σοκολάτας και κάστανου, από τον Νικόλα Σακελλαρίου και το cook-shop!

Χρόνος
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά
Μερίδες: 6-8

 

Υλικά
μπισκότα σαβαγιάρ: 36 – 40
μπράντι ή κονιάκ: για το ράντισμα
σοκολάτα κουβερτούρα: 225 γρ. σπασμένη σε κομματάκια
κρέμα γάλακτος: 250 ml
μαρμελάδα κάστανου: 3 φλιτζάνια (έτοιμη σε βάζο)
μαρόν γλασέ: για τη διακόσμηση
Βήματα παρασκευής

 

1. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και την αναμειγνύετε με τη μαρμελάδα κάστανου. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την προσθέτετε στο μείγμα κάστανου – κρέμας. Ανακατεύετε ώστε να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Κόβετε 2 εκ. από τη μία άκρη κάθε μπισκότου.

2. Τοποθετείτε στα πλαϊνά τοιχώματα μιας φόρμας για σαρλότ τα σαβαγιάρ με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο, γύρω γύρω στα πλαϊνά. Καλύπτετε επίσης ακτινωτά τον πάτο της φόρμας με μπισκότα. Ραντίζετε τα μπισκότα με κονιάκ και ρίχνετε το μείγμα κάστανου – σοκολάτας. Από πάνω καλύπτετε το γλυκό με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και τα ραντίζετε με κονιάκ ή μπράντι.

3. Για να σερβίρετε, αναποδογυρίζετε τη φόρμα. Διακοσμείτε το γλυκό με μαρόν γλασέ και –αν θέλετε– εξτρά σαντιγί. Κωνσταντίνα Αθανασίου
Συνταγή από το I COOK GREEK

 

 

http://www.cookshop.gr/RecipiesDetail.aspx?nodeSerial=001001001004012&nodeId=149&recipieId=118

 

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *