Τούρτα κωκ απο το Sidagi.gr!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Για 6-8 άτομα

Για τη βάση απο παντεσπάνι
350 γραμμάρια ζάχαρη
6 αυγά
2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας νερό
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
1 φακελλάκι μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 λίτρο γάλα
½ ποτήρι του νερού αλεύρι
½ ποτήρι του νερού ζάχαρη
½ ποτήρι του νερού νισεστέ
2 κρόκους αυγών
1 βανίλια
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο

Για το γλάσο σοκολάτας
2 κουβερτούρες
½ ποτήρι του νερού γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Εκτέλεση

Για τη βάση από παντεσπάνι
Χτυπάμε στην ψηλότερη ταχύτητα του μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη για πολλή ώρα (για να μη μυρίζουν τα αυγά), μέχρι να ασπρίσουν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το λεμόνι και το νερό και χτυπάμε για λίγο. Κλείνουμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα λίγο λίγο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες ανακατεύοντας ελαφρά με σπάτουλα.

Τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά από πάνω προς τα κάτω.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί νούμερο 32 και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170-180 βαθμούς Κελσίου φούρνο, για 20-25 λεπτά.

Όταν ψηθεί το παντεσπάνι το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Κατόπιν το βγάζουμε από το ταψί και το κόβουμε οριζόντια σε 2 ίσα κομμάτια.

Βάζουμε σε μια πιατέλα το ένα κομμάτι και ρίχνουμε επάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Την ισιώνουμε με μια σπάτουλα, τοποθετούμε επάνω το άλλο κομμάτι και ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας ισιώνοντας το.

Βάζουμε την τούρτα κοκ στο ψυγείο για 3-4 ώρες και μετά σερβίρουμε.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το μισό γάλα με το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς.
Κατόπιν ρίχνουμε το νισεστέ με τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.

Όταν αρχίσει να βράζει το γάλα, το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και το βάζουμε πάλι στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών τους ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας γρήγορα.

Προσθέτουμε το βούτυρο και βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Για το γλάσο σοκολάτας

Βάζουμε σε μπεν μαρί τα υλικά για το γλάσο και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσουν οι κουβερτούρες.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

 

 

 

http://www.sidagi.gr/section/gluka/content/tourta-kok

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *