Τούρτα με επικάλυψη σοκολάτας και γέμιση κράμα μελιού, από τον Γαβριήλ Νικολαϊδη, και τον Cool Artisan!
Μια στρογγυλή, χριστουγεννιάτικη τούρτα που φτιάχνεται χρησιμοποιώντας ένα γυάλινο μπολ ως καλούπι!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για την κρέμα
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά
- 6 κρόκοι αυγών
- 90 γρ. μέλι θυμαρίσιο
- 25 γρ. ζάχαρη
- 80 ml σαμπάνια ή αφρώδης οίνος
- 10 γρ. φύλλα ζελατίνας
Για την επικάλυψη
- 150 g σοκολάτα (όχι περισσότερο από 40-50% κακάο), σπασμένη σε κομμάτια
- 225 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για την κρέμα
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (ένα στάδιο πριν γίνει σαντιγί). Αφήνουμε κατά μέρος.
- Ρίχνουμε σε ένα μεταλλικό μπολ τους κρόκους, το μέλι και τη ζάχαρη.
- Τα χτυπάμε ελαφρώς με έναν αβγοδάρτη και στερεώνουμε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει (μπεν μαρί).
- Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μπεν μαρί έως ότου φουσκώσει το μείγμα και γίνει λευκό.
- Έπειτα το αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ, προσθέτοντας σταδιακά τη σαμπάνια.
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε να μαλακώσουν.
- Στο μεταξύ, βράζουμε σε ένα μπρίκι λίγο νερό (περίπου 1 φλιτζανάκι) και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Στύβουμε τις μαλακωμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στο βραστό νερό.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά.
- Αδειάζουμε το υγρό με τις ζελατίνες στο μείγμα του μίξερ και ανακατεύουμε γρήγορα με μία ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).
- Στο τέλος, προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με τη μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις.
Για την επικάλυψη
- Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και τη λιώνουμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, δηλαδή σε μπεν μαρί (η βάση του μπολ πρέπει να μην αγγίζει το νερό).
- Ανακατεύουμε συνεχώς, προσέχοντας να μην καεί η σοκολάτα
- Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
- Χτυπάμε την κρέμα έως ότου διαμορφωθούν μαλακές κορυφές
- Προσεκτικά τη διπλώνουμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα
Για το στήσιμο της τούρτας
- Παίρνουμε ένα στρογγυλό μπολ. (Εγώ πήρα αυτό από το ΙΚΕΑ)
- Το καλύπτουμε εσωτερικά με το πρώτο παντεσπάνι. Μην αγχωθείς αν σπάσει σε κάποιο σημείο γιατί δεν θα φαίνεται μετά.
- Αδειάζουμε στο εσωτερικό του την κρέμα μελιού.
- Καλύπτουμε από πάνω με το δεύτερο παντεσπάνι.
- Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον. Εγώ το άφησα για μια νύχτα.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια πιατέλα.
- Στη συνέχεια καλύπτουμε το παντεσπάνι με τη σοκολάτα χρησιμοποιώντας μια μαρίζ!
- Για τη διακόσμηση μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι θέλεις όπως τρούφα, μπισκότα, πραλινάκια ή ό,τι άλλο φανταστείς.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://coolartisan.gr/gr/?recipe-post=chocolate-cake-filled-with-honey-cream-recipe
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Χριστουγεννιάτικη Τούρτα Κάστανο, από τον Άρη και το "Γλυκοπλαστείο Νεανικόν"!
Κορμός Χριστουγέννων, από την αξέχαστη Χρύσα Παραδείση και το sintayes.gr!
Απίθανη τούρτα " ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ", από την Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!
" Η Τούρτα των Χριστουγέννων", από την Σόφη Τσιώπου και τις Λιχουδιές της Σόφης!
Χριστουγεννιάτικη black forest σοκολάτα, από τη αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Κέικ με επικάλυψη λευκής σοκολάτας, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!
Αφήστε μια απάντηση