Τούρτα με σοκολατάκια maltesers, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΜΕΡΙΔΕΣ6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ1Ω 30Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ2/5

 

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

360 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

260 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

200 ml νερό, χλιαρό

120 ml ηλιέλαιο

70 γρ. σοκολατάκια τύπου maltesers, θρυμματισμένα + extra 800 γρ., για το σερβίρισμα

60 γρ. κακάο

αυγά, χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους

1+ ½ κ.γ. σόδα, μαγειρική

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1 πρέζα αλάτι

 

Για την επικάλυψη:

500 γρ. άχνη ζάχαρη

410 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

120 ml γάλα, πλήρες

2 κ.γ. βανίλια, εκχύλισμα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες  1205    60%
ΒΑΖΑΛίπος   67.1g    96%
ΒΑΖΑKορεσμένα   3.4g   17%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    16.4g   33%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   158.2g    61%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    113.4g   126%
ΒΑΖΑΑλάτι    0.5g   8.33%
ΒΑΖΑΙνες    12.2g   51%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Για το κέικ: Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, το αλάτι και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να δημιουργήσουμε μια μαρέγκα. Μόλις είναι έτοιμη, την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.
2Ύστερα, αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους αυγού, το κακάο, τη μαγειρική σόδα, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το νερό, τα θρυμματισμένα maltesers και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3Έπειτα, χτυπώντας ταυτόχρονα, προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4Στη συνέχεια, αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε σε δόσεις τη μαρέγκα μέσα ανακατεύοντας με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5Κατόπιν, αδειάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 23εκ., την οποία έχουμε βουτυρώσει και στρώσει με λαδόκολλα στα τοιχώματα (φροντίζουμε το φύλλο λαδόκολλας να προεξέχει πιο πάνω από τα τοιχώματα, διότι φουσκώνει αρκετά το κέικ) και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 1 ώρα και 20 λεπτά.
6Μόλις ψηθεί το κέικ, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
7Για την επικάλυψη: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα το βούτυρο, μέχρι να αφρατέψει.
8Αφού αφρατέψει, ρίχνουμε το κακάο σιγά σιγά με συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
9Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά ακόμα.
10Τέλος, ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη σιγά σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να απορροφηθεί τελείως.
11Σύνθεση: Μόλις κρυώσει το κέικ, κόβουμε λίγο την κορυφή του ώστε να αποκτήσει επίπεδη επιφάνεια, το καλύπτουμε σε όλη την επιφάνεια του με την επικάλυψη, κολλάμε πάνω της τα maltesers, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν απλώσουμε πάνω του την επικάλυψη.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/tourta-sokolatakia-maltesers
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *