Τούρτα με σοκολατένια μους χωρίς ψήσιμο, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια ανάλαφρη και δροσιστική σοκολατένια τούρτα που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Tip
Ενδεχομένως να σας περισσέψει λίγη μους, ανάλογα με το σκεύος που χρησιμοποιείτε. Μοιράστε τη σε μπολάκια ή ποτηράκια, τοποθετήστε τη στο ψυγείο ώσπου να πήξει και γαρνίρετέ τη με ξύσμα κουβερτούρας.

Συστατικά

Για τη βάση:

  • 250 γρ μπισκότα σοκολατένια, τύπου petit beurre, digestive ή ό,τι άλλο μας αρέσει
  • 100 γρ βούτυρο λιωμένο

Για τη μους:

  • 5 γρ ζελατίνη σε σκόνη
  • 3/4 κτσ νερό
  • 130 μλ γάλα πλήρες
  • 250 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
  • 340 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για τη σαντιγί και τη διακόσμηση:

  • 200 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 20 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κτγ κακάο ΙΟΝ
  • λίγο ξύσμα κουβερτούρας κλασικής ΙΟΝ
Ειδικό Σκεύος

Τσέρκι 16cm

Μέθοδος

Για τη βάση:

  1. Στον πολυκόφτη, χτυπάμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα.
  3. Στρώνουμε ένα στρογγυλό τσέρκι 16 εκ. με αλουμινόχαρτο. Πιέζουμε το μπισκότο στη βάση και τα πλαϊνά του, με τα δάχτυλά μας, έτσι ώστε να σχηματίσει μια στρώση με ομοιόμορφο πάχος περιμετρικά.
  4. Τοποθετούμε το τσέρκι στο ψυγείο για 30’.

Για τη μους:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Σε ένα μπολάκι, ζυγίζουμε τη ζελατίνη και προσθέτουμε το νερό. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη για 5-10’.
  2. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα, τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και την τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί.
  4. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και χύνουμε το περιεχόμενό του πάνω στη σοκολάτα.
  5. Ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  6. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος. Θέλουμε να πήξει, αλλά να είναι σχετικά χαλαρή.
  7. Με μια σπάτουλα, ανακατεύουμε λίγη από την κρέμα μέσα στο μείγμα με τη σοκολάτα, με απαλές κινήσεις.
  8. Διπλώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα μέσα στο μείγμα, ώσπου να έχουμε μια ομοιόμορφη, λεία μους.
  9. Γεμίζουμε το τσέρκι με τη μους και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για τη σαντιγί και τη διακόσμηση:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε την κρέμα.
  2. Μόλις αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε την άχνη σαν βροχή και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να έχουμε μια πηχτή σαντιγί.
  3. Τοποθετούμε τη σαντιγί πάνω στη μους άτακτα με ένα κουτάλι, αφήνοντας περιθώριο περιμετρικά ώστε να φαίνεται η μους.
  4. Πασπαλίζουμε με κακάο και γαρνίρουμε με ξύσμα κουβερτούρας και σερβίρουμε.
  5. Είναι καλύτερα να χτυπήσουμε τη σαντιγί πριν το σερβίρισμα, ή το πολύ 1 ώρα πριν.
  6. Φυλάμε την τούρτα που περίσσεψε στο ψυγείο, μέσα σε τουρτιέρα ή σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, ως και για 3 μέρες.

 

https://ionsweets.gr/recipe-items/tourta-me-sokolatenia-mous-choris-psisimo/

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *