Τούρτα με σοκολατένιες κρέπες, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΜΕΡΙΔΕΣ:  8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:  20Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 30Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5
 

 

ΥΛΙΚΑ

6 κ.σ. βούτυρο

700 ml γάλα

6 αυγά

190 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

70 γρ. κακάο

7 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 lt. Κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά για τη ganache

240 ml. Κρέμα γάλακτος

4 κ.σ. ζάχαρη

140 γρ. σοκολάτα

1 κ.σ. βούτυρο

40 γρ. άχνη ζάχαρη, για το πασπάλισμα της τούρτας

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανα μερίδα
ΒΑΖΑΘερμίδες84242%
ΒΑΖΑΛίπος56.2g80%
ΒΑΖΑKορεσμένα34.3g172%
ΒΑΖΑΠρωτείνες17.6g35%
ΒΑΖΑYδατάνθ.74g28%
ΒΑΖΑΣάκχαρα42.4g47%
ΒΑΖΑΑλάτι0.4g6.67%
ΒΑΖΑΙνες4g17%

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά το αδειάζουμε σε ένα μπολάκι και το αφήνουμε στην άκρη.

2Στο ίδιο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και το αφήνουμε στην άκρη.

3Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και τα αυγά.

4Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο μπολ εναλλάξ το βούτυρο με το γάλα και ανακατεύουμε καλά.

5Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

6Ρίχνουμε 60 ml από το μείγμα μέσα απλώνουμε τη ζύμη κουνώντας το τηγάνι και ψήνουμε για 1 λεπτό.

7Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε την κρέπα και ψήνουμε για 1 ακόμη λεπτό.

8Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλες τις κρέπες και τις αφήνουμε στην άκρη να παγώσουν.

9Βάζουμε μία κρέπα στο πιάτο, απλώνουμε από πάνω λίγη σαντιγί, καλύπτουμε με μία κρέπα από πάνω, απλώνουμε ξανά σαντιγί και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι κρέπες και η σαντιγί.

10Εκτέλεση για τη ganache: Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και μόλις πάρουν μία βράση αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα ανακατεύουμε, απλώνουμε την ganache πάνω στην τούρτα, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Προσοχή όταν θα βάζουμε τη σαντιγί ανάμεσα στις κρέπες να σιγουρευτούμε ότι αυτές είναι καλά παγωμένες.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *