Τούρτα Ζέβρα, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΜΕΡΙΔΕΣ  8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  5Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ  4Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ  15Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ  2/5

 

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

300 γρ. σοκολατένιες γκοφρέτες

100 γρ. τυρί κρέμα

 

Για τη γέμιση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

10 γρ. φύλλα ζελατίνης

100 ml νερό

5 ασπράδια από μεσαία αυγά

250 γρ. ζάχαρη άχνη

20 γρ. κακάο

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες   295  15%
ΒΑΖΑΛίπος  9g  13%
ΒΑΖΑKορεσμένα  5.2g  26%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες  6.3g  13%
ΒΑΖΑYδατάνθ.  49.9g  19%
ΒΑΖΑΣάκχαρα  37.4g  42%
ΒΑΖΑΑλάτι  0.114g  1.90%
ΒΑΖΑΙνες  0.6g  3%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Για τη βάση:Σε ένα πολικοπτικό, θρυμματίζουμε τις γκοφρέτες και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
2Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπασμένη βάση διαμέτρου 20 εκ, που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη.
3Για τη γέμιση: Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Μόλις μαλακώσουν, σουρώνουμε, προσθέτουμε τα 100 ml νερό, λιώνουμε στα μικροκύματα για λίγα δευτερόλεπτα και αφήνουμε στην άκρη.
4Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μια ωραία μαρέγκα.
5Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη σε δόσεις και χτυπάμε, μέχρι να γίνει ομοιόμοφο το μείγμα. Προσθέτουμε το μείγμα ζελατίνης και χτυπάμε καλά.
6Απλώνουμε ομοιόμορφα το μισό μείγμα στη φόρμα πάνω από τη βάση.
7Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα και αδειάζουμε πάνω από το λευκό μείγμα στη φόρμα. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε ελαφρώς το άσπρο μείγμα με το μαύρο μείγμα.
8Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 4 ώρες και, μόλις κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε την τούρτα ζέβρα.
#tsoulotip: Το νερό για τη ζελατίνη δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό, για να μην την κάψουμε.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/tourta-zevras
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *