Κέικ Μπανάνα-Σοκολάτα από την Αλλατίνη – Χειρονομία αγάπης!

Το πρωινό μας ξεκινάει γλυκά, αφού η σοκολάτα και η μπανάνα συνδυάζονται τρελά!

 

Υλικά


1/2 φλιτζάνι ημίγλυκες σταγόνες σοκολάτας 
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
4/3 του φλιτζανιού ζάχαρη 
3/4 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ½ φλιτζάνι πουρέ μπανάνας
1/4 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα ελαφρά
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

 


Εκτέλεση 


Λιώστε τα κομματάκια σοκολάτας σε μπέν- μαρί , ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σας κολλήσει. Μόλις είναι έτοιμη η σοκολάτα σας αφήστε την στην άκρη.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180º C και σε μια ορθογώνια φόρμα του κέικ τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί .
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τον πουρέ μπανάνας, το αποβουτυρωμένο γάλα, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια.
Χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα, προσθέστε σιγά-σιγά το μείγμα του πουρέ μπανάνας στα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι τα δυο μείγματα να συνδυαστούν καλά. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού , γεμίστε ένα φλιτζάνι με το μείγμα σας και αφήστε το στην άκρη. Μέσα στο μείγμα σας προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά.
Γεμίστε τη φόρμα του κέικ σας, βάζοντας εναλλάξ μια κουταλιά από τη ζύμη με τη σοκολάτα και μια κουταλιά από τη ζύμη χωρίς τη σοκολάτα. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, ανακατέψτε τις δυο σας ζύμες. Ψήστε το κέικ σας για 55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 5 λεπτά μέσα στο φούρνο και στη συνέχεια βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.


Καλή σας απόλαυση!

 

 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/863538653658564/?type=1&theater



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *