Mπισκότα σφολιάτας με μήλο και κανέλα από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτά τα στριφτά σφολιατίνια έχουν γαλλική προέλευση και λέγονται palmier που θα πει φοίνικας γιατί φέρνουν λίγο σε κλαδιά φοίνικα, όπως τον βλέπεις από το πλάι. Βέβαια θα τα συναντήσετε και σαν «elephant ear», αυτιά του ελέφαντα δηλαδή, που και με τέτοια μοιάζουν λίγο. Το θέμα είναι πως είναι πανέμορφα, τραγανά, βουτυράτα, ελαφρώς γλυκά, φτιάχνονται πανεύκολα και τρώγονται μέχρι να πεις “μπισκότο”.
Υλικά για 30-35 κομμάτια περίπου
2 φύλλα σφολιάτας
2 μήλα ξυσμένα στον τρίφτη
6 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή ή λευκή
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 αβγό
Εκτέλεση
Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένη σφολιάτα αφήστε να ξεπαγώσει εκτός ψυγείου. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια αφήστε τη 5 λεπτά εκτός ψυγείου.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ταψάκια. Ανοίγετε στον πάγκο σας το πρώτο φύλλο με τη στενή πλευρά μπροστά σας ακριβώς χωρίς να αφαιρέσετε το προστατευτικό πλαστικό από κάτω. Την ισιώνετε με ένα πλάστη αν έχει ζάρες σε μερικά σημεία.
Χτυπάτε το αβγό με λίγο νερό και αλείφετε την επιφάνεια της. Ξύνετε το πρώτο μήλο στον τρίφτη και το απλώνετε όσο πιο ομοιόμορφα μπορείτε, να πάει παντού. Πασπαλίζετε με τη μισή κανέλα και τη μισή ζάχαρη. Ανασηκώνετε τη ζύμη και με τη βοήθεια του πλαστικού στην αρχή ξεκινάτε να τυλίγετε τη ζύμη σε ρολό. Σταματάτε όταν φτάσετε στο κέντρο του φύλλου. Γυρίζετε την πάνω πλευρά κάτω και ξεκινάτε ένα δεύτερο ρολό το οποίο σταματάτε στη μέση.
Ενώνετε τα δύο ρολά στο κέντρο και στη συνέχεια κόβετε το διπλό ρολό σε 15-17 φέτες πάχους ενός δαχτύλου περίπου, τις οποίες τοποθετείτε τη μια δίπλα στην άλλη, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Αλείφετε τα μπισκότα με λίγο νερό, πασπαλίζετε με λίγη ακόμη ζάχαρη και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε με τα υπόλοιπα υλικά και κατά τον ίδιο τρόπο το δεύτερο ταψάκι με τα μπισκότα, το οποίο ψήνετε αφού ξεφουρνίσετε το πρώτο. Αφήνετε να κρυώσουν τα μπισκότα και τα σερβίρετε με τον καφέ ή όπως αγαπάτε. Τα διατηρείτε – αν μείνει τίποτα – σε δοχείο μεταλλικό, πορσελάνινο ή πλαστικό.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε και σκέτα μπισκότα μόνο με ζάχαρη και κανέλα, με σταφίδες, με κράνμπερις, με τριμμένους ξηρούς καρπούς και ζάχαρη, αλμυρά με πέστο βασιλικού και παρμεζάνα, με ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα και κεφαλοτύρι, με μουστάρδα και μπέικον, με ό,τι φανταστείτε.

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://www.sweetly.gr/2013/11/biscotta-sfoliatas-me-milo-kai-kanela/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *