Εκπληκτικός Λευκός κορμός Χριστουγέννων , από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

6 αυγά ( χωρισμένα κρόκοι και ασπράδια)

100 γρ λευκή ζάχαρη

50 γρ καστανή ζάχαρη

25 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

25 γρ κόρν φλάουερ

2 βανίλιες

 

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 170 c. Αλείψτε βούτυρο ένα ταψί (38χ34). Στρώστε χαρτί ψησίματος έτσι ώστε να είναι καλυμμένα και τα τοιχώματα. Αλείψτε και το χαρτί ελαφρά με βούτυρο. Χτυπήστε τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα και προσθέστε την καστανή ζάχαρη(50γρ). Αφήστε τα στην άκρη ..Μην τα πήξετε πάρα πολύ..

Χτυπήστε στο μίξερ τούς κρόκους με την λευκή ζάχαρη(100 γρ) να αφρατέψουν και να πάρουν κρεμώδη υφή.. Προσθέστε τις βανίλιες, το αλεύρι και το κόρν φλάουερ. Βγάλτε το μπώλ από το μίξερ και με μια κουτάλα προσθέστε σιγά σιγά τα ασπράδια . Ανακατεύετε απαλά από κάτω προς τα πάνω .. Δεν θέλουμε να χαθεί ο αέρας που μας δίνει η μαρέγκα ..
Βάλτε το μείγμα στο ταψί . Στρώστε το μείγμα με μια σπάτουλα . Ψήστε για 20 λεπτά περίπου.
Αναποδογυρίστε το αφού ψηθεί σε μια πετσέτα που έχετε πασπαλίσει με άχνη ζάχαρη. Βάλτε στην άκρη του το χάρτινο εσωτερικό σκληρό από ένα χαρτί κουζίνας και αρχίστε να τυλίγετε πάνω εκεί το παντεσπάνι σας ταυτόχρονα και με την πετσέτα απέξω… Αφήστε το να κρυώσει καλά.

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

 

3 φάκελα Γκαρνί Γιώτης

3 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος 35%

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

2 φλυτζάνια τριμμένο ινδοκάρυδο

 

 

Χτυπήστε το Γκαρνί όχι με γάλα που λέει η συσκευασία αλλά με την κρέμα γάλακτος. Ρίξτε καθώς την χτυπάτε την άχνη και την βανίλια. Βάλτε στο μισό μέρος το ινδοκάρυδο. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Κρατήστε το άλλο μισό για την διακόσμηση εξωτερικά. Ανοίξτε το ρολό και στρώστε πάνω την κρέμα του ινδοκάρυδου..Αρχίστε να τυλίγετε από την αντίθετη πλευρά που είχατε ξεκινήσει όταν το βγάλατε από τον φούρνο. Μεταφέρτε τον στον δίσκο που θα τον διακοσμήσετε.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ
Στρώστε την υπόλοιπη κρέμα εξωτερικά στον κορμό με μια σπάτουλα και ξανά στο ψυγείο.Περάστε με ένα πηρούνι τον κορμό σας για να κάνετε αυλακιές..Λιώστε λίγη σοκολάτα(100 γρ) σε μπαίν μαρί σε σιγανή φωτιά .. Αφήστε την να κρυώσει και βάλτε την σε ένα κορνέ μιας χρήσης. Κόψτε ελάχιστα την μύτη του με το ψαλίδι..

 

Αρχίστε να κάνετε γραμμές στον κορμό σας .Στολίστε με κατεψυγμένα ράσμπερις για να δώσετε χρώμα στον κορμό σας που θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ..

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ.. ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου) (Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

 

http://koykoycook.gr/?p=15972

 

fetakor

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *