Γαλατόπιτα με ανανά σαν τάρτα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!







Γαλατόπιτα ελαφρώς πειραγμένη, με την προσθήκη γάλακτος καρύδας στο μείγμα, ζύμη σφολιάτας στη βάση και φέτες ανανά στην επιφάνειά της.
Υλικά για ένα ταψάκι 25Χ35εκ.
- 1 φύλλο σφολιάτας
Για τη γέμιση
- 700ml γάλα αγελαδινό ή κατσικίσιο
- 300ml γάλα καρύδας
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
- ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- ¼ φλιτζάνι σιμιγδάλι χονδρό
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 αβγά
- 1 λεμόνι ξύσμα και χυμός
- 1 καψουλάκι βανιλίνη
Για την επιφάνεια
- 1 κονσέρβα ανανά σε φέτες καλά στραγγισμένη
- ζάχαρη καστανή
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC κι ετοιμάζετε την κρέμα. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τα δυο γάλατα με λίγη από τη ζάχαρη. Τη βάζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά κι ανακατεύετε σε ένα φλιτζάνι τα δυο σιμιγδάλια.
- Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα, ρίχνετε από πάνω το σιμιγδάλι σαν βροχή ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Όταν αρχίσει να πήζει η κρέμα, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Χτυπάτε τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και τα ρίχνετε στην κρέμα. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύετε και αφού πάρει βράση η κρέμα τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο κι αφήνετε την κρέμα να κρυώσει λίγο.
- Στρώνετε τη ζύμη της σφολιάτας στο ταψί σας, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα πλαϊνά του. Ρίχνετε μέσα την κρέμα, μοιράζετε από πάνω τις φέτες του ανανά και φέρνετε τη ζύμη που περισσεύει πάνω από την κρέμα.
- Πασπαλίζετε την επιφάνεια του γλυκού με ζάχαρη και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσει το γλυκό. Το σερβίρετε κρύο κόβοντας κομμάτια.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://www.sweetly.gr/2016/07/galatopita-me-anana-san-tarta/#more-5516











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Clafoutis (κλαφουτί) με κεράσια, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Σφολιατίνια με ανανά από την Εύα και το Chefoulis.gr !
Πανεύκολη γλυκιά γαλατόπιτα χωρίς φύλλο(VIDEO), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-foo...
Γαλατόπιτα με πορτοκάλι και σοκολάτα, από την Ελένη Ψιχούλη και το pirouni.gr!
Exotic ice cream. Εξωτικό παγωτό από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις "Συνταγές Πάνος" !
Γαλακτομπούρεκο ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!
Αφήστε μια απάντηση