Κέικ σοκολάτας με καρύδα (lamingtons), από την Ελευθερία Μπουτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

1 φλ. ζάχαρη καστανή

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

5 μεγάλα αυγά 
1/2 φλ. γάλα
1/8 κουταλιά του γλυκού εσάνς βανίλιας
2 φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 φλ. κακάο
1/4 κ.γ. σόδα
1 φλ. ινδοκάρυδο για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το κέικ στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε πρώτα για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα για 3 λεπτά στη μεσαία. Αδειάζουμε τη ζύμη σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι. Ψήνουμαι στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Σάλτσα σοκολάτας

1/2 φλ, κακάο
1/3 φλ. γάλα
1/4 φλ.ζεστό νερό
300 γρ. ζάχαρη άχνη

Μόλις κρυώσει το κέικ το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.Πρώτα τα βουτάμε στη σάλτσα σοκολάτας και μετά στο ινδοκάρυδο.

καλή επιτυχία!!

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *