Γλυκό κουταλιού καρότο, από την αγαπημένη Μαίρη Τρακάδα και το katinostimo.blogspot.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το καρότο γίνεται γλυκό και δεν πιστεύεις αυτό που γεύεσαι! Το αμυγδαλάκι απαραίτητο!

Τα γλυκά κουταλιού διατηρούνται καιρό, οπότε υπάρχουν πάντα στο σπίτι σε περιπτώσεις που θες “κάτι γλυκό” και φυσικά είναι το κέρασμα σε μια ξαφνική επίσκεψη. Εκτός από τα φρούτα που κάνουμε παραδοσιακά γλυκό του κουταλιού, πολύ ξεχωριστή γεύση έχουν και κάποια λαχανικά. Το γλυκό καρότο με το ασπρισμένο αμύγδαλο για τραγανή υφή και το άρωμα από ένα κλαράκι αρμπαρόριζα είναι από τα πιο ξεχωριστά.

Καθαρίζεις  1300 γρ. περίπου καρότα, έτσι ώστε να εχεις καθαρό 1 κιλό και τα τρίβεις στο χοντρό τρίφτη. Βράζεις 3 κούπες νερό με 1 κιλό ζάχαρη1 κλαράκι αρμπαρόριζα2 ξύλα κανέλας και 5 γαρίφαλα για 4 λεπτά από τη στιγμή που ξεκινάει ο βρασμός. Προσθέτεις το καρότο και βράζεις λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει. Ξαφρίζεις αν δημιουργηθεί αφρός. Δε χρειάζεται πάνω από 7-8 λεπτά, αναλόγως πόσο αφράτο είναι το καρότο. Πριν το σβήσεις προσθέτεις το χυμό μισού λεμονιού και 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα. Αποθηκεύεις σε αποστειρωμένα βάζα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Tip: Στολίζει εξαιρετικά και το αγαπημένο μου κέικ καρότου!

ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΎΜΕ

Ας γνωριστούμε
Είμαι η Μαίρη κι η κουζίνα είναι το αγαπημένο μου δωμάτιο στο σπίτι. Ασχολούμαι με το food blogging κι εργάζομαι ως προσωπική μαγείρισσα. Βασικό υλικό σε κάθε συνταγή μου είναι η αγάπη γι’ αυτόν που μαγειρεύω! Θα με βρείς στο Instagram @kati_nostimo και στη σελίδα του blog στο Facebook “Κάτι νόστιμο”. Θα χαρώ να μου πείς τη γνώμη σου για τις συνταγές που δοκίμασες!

https://katinostimo.blogspot.com/2022/01/blog-post_9.html?fb

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *