Τα γλυκά κουταλιού διατηρούνται καιρό, οπότε υπάρχουν πάντα στο σπίτι σε περιπτώσεις που θες “κάτι γλυκό” και φυσικά είναι το κέρασμα σε μια ξαφνική επίσκεψη. Εκτός από τα φρούτα που κάνουμε παραδοσιακά γλυκό του κουταλιού, πολύ ξεχωριστή γεύση έχουν και κάποια λαχανικά. Το γλυκό καρότο με το ασπρισμένο αμύγδαλο για τραγανή υφή και το άρωμα από ένα κλαράκι αρμπαρόριζα είναι από τα πιο ξεχωριστά.
Καθαρίζεις 1300 γρ. περίπου καρότα, έτσι ώστε να εχεις καθαρό 1 κιλό και τα τρίβεις στο χοντρό τρίφτη. Βράζεις 3 κούπες νερό με 1 κιλό ζάχαρη, 1 κλαράκι αρμπαρόριζα, 2 ξύλα κανέλας και 5 γαρίφαλα για 4 λεπτά από τη στιγμή που ξεκινάει ο βρασμός. Προσθέτεις το καρότο και βράζεις λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει. Ξαφρίζεις αν δημιουργηθεί αφρός. Δε χρειάζεται πάνω από 7-8 λεπτά, αναλόγως πόσο αφράτο είναι το καρότο. Πριν το σβήσεις προσθέτεις το χυμό μισού λεμονιού και 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα. Αποθηκεύεις σε αποστειρωμένα βάζα.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Tip: Στολίζει εξαιρετικά και το αγαπημένο μου κέικ καρότου!
Αφήστε μια απάντηση