Τρουφάκια καρότου & κρέμα καρότου, από το “Ολα νηστίσιμα”!

Υλικά

1/2 κιλό καρότα
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κούπα (και επιπλέον για το πασπάλισμα) καρύδα τριμμένη
2 κ. σ. κορν φλάουρ

 

Οδηγίες

  • Καθαρίζουμε και βράζουμε τα καρότα. Τα πολτοποιούμε στο multi. Χρειαζόμαστε 2 κούπες πολτό καρότου.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την καρύδα και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μια καθαρή και βαμβακερή πετσέτα και το στύβουμε όσο καλύτερα μπορούμε κρατώντας το ζουμί για την κρέμα.
  • Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μία ώρα να σφίξει.
  • Πλάθουμε τα τρουφάκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας και τα πασπαλίζουμε με την τρούφα.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζουμί που έχουμε κρατήσει (είναι περίπου 1 κούπα).
  • Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.

https://ola-nistisima.gr/recipe/troufakia-karotou-kai-krema-karotou-syntagi/?fb

 

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *