Τούρτα με καρότο από τον Άκη και το “akispetretzikis.com”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Συστατικά

Υλικά για το παντεσπάνι

· 250 γραμμάρια αλεύρι

· 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ

· 1 κουταλιά του γλυκού σόδα

· 1,5 κουταλιά του γλυκού κανέλα

· 3/4 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο

· λίγο αλάτι

· 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο

· 250 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

· 150 γραμμάρια σπορέλαιο

· 3 μεγάλα αυγά

· 2 βανίλιες

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

· 350-400 γραμμάρια τριμμένο καρότο στο χοντρό τρίφτη τυριού
Υλικά για την επικάλυψη

· 1 κιλό τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

· 250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

· 500 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

· 160 γραμμάρια μέλι

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Μια από τις πιο απίστευτες τούρτες που πρέπει να έχετε στο οπλοστάσιο σας! Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίπτωση!
Εκτέλεση για το παντεσπάνι

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα στερεά εκτός από τα καρότα (αφού τα έχουμε περάσει απο κόσκινο).
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το σπορέλαιο, τα καρότα και ανακατεύουμε καλά.
  • Με μια κουτάλα ή σπάτουλα ανακατεύουμε το μείγμα του αλευριού με το μείγμα των αυγών ίσα-ίσα για να ενωθούν τα 2 μείγματα. Μην το παρανακατέψετε γιατί θα σφίξει.
  • Ετοιμάζουμε ένα ταψάκι διαστάσεων 35Χ45 εκ. βάζοντας του αντικολλητική λαδόκολλα και απλώνουμε λίγο λάδι για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα κολλήσει το παντεσπάνι. Πάνω στην λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα και να πάει παντού και ψήνουμε για 15-18 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά πάνω σε σχάρα με μία νωπή πετσέτα. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ίσα μέρη.

Εκτέλεση για την επικάλυψη

  • Μαλακώνουμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα στο μίξερ
  • Προσθέτουμε το μέλι, μετά την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει πολύ το μείγμα.
  • Βάζουμε την επικάλυψη στο ψυγείο για 10-20 λεπτά μέχρι να σφίξει και μετά στολίζουμε την τούρτα μας.
Tip
Aν θέλουμε προσθέτουμε στο πλάι σπασμένα καρύδια. Το μείγμα είναι αρκετό για να κάνουμε μια τούρτα πολύ πλούσια σε επικάλυψη. Άν θέλουμε μπορούμε να μειώσουμε τα υλικά κατά 1/3 ή ακόμα και στο μισό άν δεν θέλουμε η τούρτα μας να είναι υπερπαραγωγή!

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/toyrtes/toyrta-me-karoto


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *