Vegan τρουφάκια με αμύγδαλο, από τον Γιώργο Τσούλη!

Τα πιο εύκολα, οικονομικά και υγιεινά τρουφάκια.

ΜΕΡΙΔΕΣ 4-6

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 20Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

 

ΥΛΙΚΑ

260 γρ. αμύγδαλο

120 γρ. μαύρη ζάχαρη

40 γρ. σταφίδες ξανθές

1/2 κ.γ. κάρδαμο, τριμμένο

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες34717%
ΒΑΖΑΛίπος21.7g31%
ΒΑΖΑKορεσμένα1.7g9%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες9.4g19%
ΒΑΖΑYδατάνθ.34.3g13%
ΒΑΖΑΣάκχαρα25.7g29%
ΒΑΖΑΑλάτι0g0.00%
ΒΑΖΑΙνες5.7g24%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.(Προσέχουμε να μην καούν)

2Μόλις μαλακώσουν τα αμύγδαλα, τα μεταφέρουμε στο mutli και ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά.

3Πολτοποιούμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί ένα μείγμα.

4Πλάθουμε με το μείγμα μπαλάκια της αρεσκείας μας.

5Τοποθετούμε τα τρουφάκια σε ένα πιάτο, τα αφήνουμε να σφίξουν για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Πλάθουμε όσο είναι ζεστό ακόμη το μείγμα γιατί θα σφίξει.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *