Κέικ καρότου με κρέμα βουτύρου-φρέσκου τυριού, από την Κωνσταντίνα Αθανασίου και το icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Συνταγή για κέικ με καρότο, μήλο και λαχταριστή κρέμα βουτύρου-φρέσκου τυριού

Υλικά Συνταγής

  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • ζάχαρη: 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού
  • κανέλα και γαρίφαλα: 2 κουταλάκια του γλυκού, τριμμένα
  • αλάτι: λίγο
  • μαγειρική σόδα: ½ κουταλάκι του γλυκού
  • ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • αυγά: 3
  • καρότο: 2 φλιτζάνια του τσαγιού, τριμμένο σε πολύ λεπτό τρίφτη
  • μήλο: 1 φλιτζάνι του τσαγιού, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη

Για την κρέμα τυριού

  • βούτυρο: 200 γρ.
  • φρέσκο τυρί κρέμα: 300 γρ. ( ή μασκαρπόνε, ρικότα, ανθότυρο)
  • βανίλιες: 2
  • ζάχαρη άχνη: 2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού

Εκτέλεση

  • Ανακατεύετε το αλεύρι με την κανέλα, τα γαρίφαλα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη σόδα, το καρότο και το μήλο. Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά ενώ συνεχίζετε το χτύπημα καλά και ρίχνετε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι, χτυπώντας πάντα.
  • Ρίχνετε το μείγμα του κέικ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνετε στους 170 °C για 40-50΄.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Ετοιμάζετε την κρέμα τυριού

  • Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με το 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη.
  • Προσθέτετε το τυρί κρέμα και την υπόλοιπη ζάχαρη με τις βανίλιες και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν και να χτυπηθούν καλά.
  • Απλώνετε την κρέμα πάνω στο κέικ ή κόβετε το κέικ εγκάρσια απλώνοντας την κρέμα ανάμεσα.
Όνομα: Κωνσταντίνα Αθανασίου Γεννήθηκε: Στη Λαμία το 1959. Μεγάλωσε: Μέχρι τα 18 εκεί που γεννήθηκε, σα γνήσια επαρχιωτοπούλα. Τώρα μεγαλώνει στην πρωτεύουσα και μεγαλώνει επίσης και δύο παιδιά. Σπούδασε: στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (παρότι είχε μάλλον κλίση στα θεωρητικά μαθήματα) και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές (5 χρόνια παρακαλώ) στο Παρίσι, στα αντικείμενα της Πληροφορικής και της Αυτοματοποιημένης Χαρτογραφίας (γιατί το βίτσιο και το χούι δεν κόβονται ποτέ). Συνεργασίες: Έχει εργαστεί ως σύμβουλος Μηχανογράφησης στον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών και στην Κτηματική Τράπεζα. Από το 1991 ασχολείται συστηματικά με την έντυπη δημοσιογραφία στο αντικείμενο της γαστρονομίας, συνδυάζοντας έτσι τις δύο μεγάλες της αγάπες, το γράψιμο και τη μαγειρική (και τη μάσα, αλλά δεν το λέμε). Και διευθύντρια: Το 1994 συμμετέχει ως καθοριστικό μέλος στην ιδρυτική ομάδα του περιοδικού «Κουζίνα & Ποιότητα Ζωής» (Εκδόσεις Γ. Δραγούνης -Αττικές Εκδόσεις) και από τότε μέχρι σήμερα κρατάει τη διευθυντική του θέση (ρίζωσε για τα καλά). Και σύμβουλος: Έχει υπάρξει υπεύθυνη έργου σε προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και σύμβουλος επικοινωνίας και προωθητικών ενεργειών σε μεγάλες εταιρείες τροφίμων και οργανισμούς. Και συγγραφέας: Έχει γράψει 7 βιβλία της σειράς «Νέοι τρόποι απόλαυσης» («Όλα από Ζύμη», «Ζυμαρικά», «Κοτόπουλο», «Πατάτα», «Μπισκότα και Κέικ», «Σοκολάτα», «Δροσερές Γεύσεις») των Εκδόσεων Φυτράκη. Από τηλεόραση; Παρότι άτομο φρέσκο, κορμάρα, ετοιμόλογο, με μεγάλη φωτογένεια και άνεση στο γυαλί μέχρι στιγμής κανείς σκηνοθέτης, παραγωγός, καναλάρχης δεν την έχει ανακαλύψει ακόμη, αλλά -καταλαβαίνετε- είναι θέμα χρόνου.
https://www.icookgreek.com/syntagi/karot-keik-tyri-krema/
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *