Κέικ με κρέμα και βύσσινο, από την Σόφη Τσιώπου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
2 1/2 κούπες φαρινάπ
3/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα γάλα
4 αβγά
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 κούπες γάλα (500ΓΡ.)
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κορν φλάουρ
2 βανίλιες

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ βύσσινο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο
1½ κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σ’ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα,ζάχαρη και το κορν φλάουρ,ανακατεύω και βράζω να πήξει η κρέμα.Κατεβάζω απ’τη φωτιά και ρίχνω τις βανίλιες.Αφήνω στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη(να κολλήσει η μεμβράνη πάνω στην κρέμα)και αφήνω να γίνει χλιαρή.
2.Σουρώνω την κονσέρβα και τοποθετώ το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτω το κορν φλάουρ και την ζάχαρη και περιμένω να δέσει η σάλτσα ανακατεύοντας συχνά. Όταν η σάλτσα πήξει ρίχνω τα βύσσινα και αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
3.Χτυπάω στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν και να πήξουν,προσθέτω το σπορέλαιο,το γάλα,το ξύσμα,το αλάτι,τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι.Χτυπάω ίσα να ανακατευτεί.(Δεν το παρακάνω για να βγει αφράτο το κέικ!)
Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι 25Χ35 βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολα.
4.Ανακατεύω μένα σύρμα την λευκή κρέμα να αφρατέψει και την βάζω σε κορνέ ή μια σακουλίτσα κόβοντας την άκρη με ψαλίδι και κάνω χοντρές γραμμές με την κρέμα στην επιφάνεια του κέικ αφήνοντας 2 εκ.απόσταση μεταξύ τους.Στα κενά αυτά στρώνω με ένα κουταλάκι τη σάλτσα βύσσινο.
Ψήνω στους 180 αντιστάσεις για 30-35 λεπτά περίπου.
Το τσεκάρω με οδοντογλυφίδα στα σημεία που είναι το κέικ και αν βγει στεγνή είναι έτοιμο.
Εναλλακτικά μοιράζω το μίγμα μου σε ατομικά τετράγωνα φορμάκια όπως βλέπετε στις φωτο.Αυτά θα τα ψήσετε λιγότερο γύρω στα 20 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία.
Η κούπα είναι των 250 ml ή η κούπα του νες.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *