Πανακότα με κουλί φράουλας, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

800 γρ γάλα

1200 γρ κρέμα γάλακτος

280 γρ λευκή ζάχαρη

11 φύλλα ζελατίνης (των 8 γρ )

1 βανίλια η μισό κουταλάκι εσάνς βανίλιας

Βάλτε το γάλα , την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.

Αφήστε το μείγμα να έρθει σε βρασμό(μέτρια φωτιά).

Στο  μεταξύ βάλτε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με άφθονο κρύο νερό να μαλακώσουν

καλά όσο περιμένετε να βράσει το μείγμα.

Μόλις το μείγμα της κατσαρόλας πάει να φουσκώσει τραβήξτε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Στραγγίστε τις ζελατίνες και ρίξτε τες στο μείγμα μαζί με το άρωμα.

Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να λιώσουν οι ζελατίνες.

Προσθέστε το κουλί Φράουλας( Συνταγή θα βρείτε παρακάτω ) και ανακατέψτε ..

Βάλτε το μείγμα της πανακότας  σε μια μεγάλη βαθιά φόρμα του κέικ.

Τοποθετήστε στο ψυγείο για 4-5 ώρες .

Για  να ξεφορμάρετε την Πανακότα σας βυθίστε την φόρμα σε μια λεκανίτσα

με χλιαρό προς ζεστό νερό για μερικά λεπτά.

Μπορείτε να την βάλετε και σε ατομικά φορμάκια …

Σερβίρετε μαζί με φρέσκιες φράουλες.

Enjoy !!

 

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΛΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

1,1/2 φλιτζανιού φρέσκες φράουλες κομμένες στην μέση

μισό φλυτζανι ζάχαρη λευκή

1 σφηνάκι κονιάκ

1 βανίλια

 

Προεπισκόπηση εικόνας Προεπισκόπηση εικόνας

 

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και σιγοβράστε ανακατεύοντας 

συχνά για περίπου 15 λεπτά … Αφήστε να κρυώσει και περάστε το από το μούλτι ..

Προσθέστε το μέσα στην κρέμα ..

Προεπισκόπηση εικόνας

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

 

Προεπισκόπηση εικόνας

 

https://koykoycook.gr/?p=28307

 

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *