Λεμόνια με κρέμα και αμύγδαλα, από το icookgreek.com!







Υλικά συνταγής
- 6 μεγάλα λεμόνια
- 6 κουταλάκια λικέρ λεμόνι ή limoncello
- 4 αυγά
- 125 γρ. ζάχαρη για την κρέμα των αυγών και λίγη επιπλέον για τα λεμόνια
- το ξύσμα 1 λεμονιού
- 8 κουταλιές χυμός λεμονιού
- 10 γρ. ζελατίνα (σκόνη)
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη
- πραλίνα ή καβουρντισμένα αμύγδαλα χοντροκομμένα
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε μια φέτα από κάθε λεμόνι και αδειάζετε τη σάρκα του. Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη στο εσωτερικό του κάθε λεμονιού και ραντίζετε με 1 κουταλάκι λικέρ. Αφήνετε τα λεμόνια στο ψυγείο.
- Στο μεταξύ χτυπάτε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το ξύσμα και 5 κουταλιές από τον χυμό λεμονιού, μέχρι να αφρατέψουν. Διαλύετε στον υπόλοιπο χυμό λεμονιού τη ζελατίνη σε μπεν μαρί. Αφήνετε να κρυώσει.
- Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με την κρέμα των κρόκων. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ανακατεύετε με τη ζελατίνη, αφού πρώτα κρυώσει.
- Ανακατεύετε την κρέμα των κρόκων με το μείγμα της μαρέγκας και μοιράζετε στα 6 λεμόνια. Βάζετε πάλι στο ψυγείο και την τελευταία στιγμή γαρνίρετε με τα καβουρντισμένα αμύγδαλα ή την πραλίνα.






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Παγωμένο γιαούρτι με λεμόνι και μπισκότο, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the tast...
Κέικ λεμονιού με πρωτότυπη κρέμα(Video), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!
Τέλεια λεμονόπιτα με σιρόπι και απίστευτη κρέμα λεμόνι από την Αργυρώ !
Μπάρες με κρέμα λεμονιού (lemon bars), από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Τάρτα με lemon curd και φρέσκιες φράουλες, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Lemon pie, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!
Αφήστε μια απάντηση