Ρυζόγαλο με άρωμα λεμονιού, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ (8 μεγάλα μπωλάκια)

140 γρ ρύζι γλασέ

500 γρ νερό

1 ολόκληρη φλούδα από ένα λεμόνι

770 γάλα φρέσκο

150 γρ λευκή ζάχαρη

2 βανίλιες σκόνη

Ξύσμα από 1 λεμόνι

100 γρ γάλα εβαπορέ σε θερμοκρασία δωματίου 

30 γρ κόρν φλάουερ κοσκινισμένο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βάλτε τα 3 πρώτα υλικά σε μια κατσαρόλα και στην φωτιά και αφού βράσει το ρύζι

στραγγίξτε το βάλτε το στην άκρη … 

Βάλτε το γάλα , την ζάχαρη τις βανίλιες και το ξύσμα  μέσα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά .

Ανακατέψτε να λιώσει η ζάχαρη και προσθέστε το ρύζι ..

Ταυτόχρονα διαλύστε το κόρν φλάουερ μέσα στο εβαπορέ και ρίξτε το μέσα στην κατσαρόλα.

Ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα και μόλις πήξει τραβήξτε το από την φωτιά..

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Προεπισκόπηση εικόνας

 

 

Σερβίρετε σε μπώλ και πασπαλίστε με κανέλα.

Αφού κρυώσει θα σφίξει και άλλο  οπότε αν το θέλετε κρεμώδες μην το πήξετε πάρα πολύ 

στο βράσιμο ..

Enjoy !!! 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
Προεπισκόπηση εικόναςΠροεπισκόπηση εικόνας
 
 
 
 
 
https://koykoycook.gr/?p=28199
 
 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *