Μαρμελάδα δαμάσκηνο, από τον Γιώργο Τσούλη!
Μαρμελάδα δαμάσκηνο για το πρωινό μας, καθώς και για γλυκές αλλά και αλμυρές δημιουργίες!
ΒΑΖΑ: 2
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ: 30Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1Ω
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό δαμάσκηνα
10 κουκούτσια από δαμάσκηνα
600 γρ. καστανή ζάχαρη
100 ml νερό
Χυμό από ½ λεμόνι
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα, τα ανοίγουμε στην μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κρατάμε στην άκρη 10 από αυτά.
2Έπειτα, μεταφέρουμε σε ένα κατσαρολάκι τα κουκούτσια μαζί με το νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, αφαιρούμε τα κουκούτσια με μία τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε το νερό στην άκρη.
3Αμέσως μετά, σε ένα μπολ προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε για 30 λεπτά, ώστε τα δαμάσκηνα να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
4Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ μαζί με το νερό από τα κουκούτσια που αφήσαμε στην άκρη σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Την τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να πάρει μία βράση.
5Αφού πάρει βράση, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μία ξύλινη κουτάλα.
6Κατόπιν, αποσύρουμε τη μαρμελάδα από τη φωτιά, την αφήνουμε να κρυώσει κι έπειτα, πολτοποιούμε το περιεχόμενο της στο multi ή με ένα ραβδομπλέντερ.
7Τέλος, σερβίρουμε ή αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.
#tsoulotip: Βράζουμε τα κουκούτσια με το νερό, καθώς η φυσική πηκτίνη των κουκουτσιών θα θα μας βοηθήσει να πήξει και η μαρμελάδα.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/proino/marmelada-damaskino
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
"Τι Θα Συμβεί Στο Σώμα Σας Αν Τρώτε 3 Δαμάσκηνα Καθημερινά", από την Δήμητρα Νάσιου και το rogmes.g...
Αρωματική μαρμελάδα με πορτοκάλι και καρότο από την Luise και το "Radicio"!!
Πάστα φλόρα με μαρμελάδα ρόδι, από το icookgreek.com!
Μαρμελάδα κυδώνι-δαμάσκηνο με αμύγδαλα, από το Icookgreek!
Μελομακάρονα γεμιστά με δαμάσκηνα - Greek honey cookies with prune filling - Melomakarona by Akis an...
Μαρμελάδα νεκταρίνι, από την Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με την L"!
Αφήστε μια απάντηση