Εύκολη μηλόπιτα με ψωμί του τοστ, από το sokolatomania.gr!
Με λίγα κι εύκολα υλικά, εμπνεύστηκα αυτήν την γρήγορη, ζουμερή, πρωτότυπη μηλόπιτα και σας την προτείνω!
Ας την δούμε λοιπόν!
ΥΛΙΚΑ για ένα πυρέξ 25×35
19 φέτες του τοστ με κόρα
3 μεγάλα μήλα η 4 μικρά golden , η ότι άλλη ποικιλία προτιμάτε
ζάχαρη, κανέλα, βούτυρο
2 αυγά
1 κούπα γάλα εβαπορέ
σταφίδες, καρύδια , προαιρετικά
Για την επικάλυψη
1 κούπα άχνη ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας γάλα η νερό
προαιρετικά 2 κάψουλες βανίλια.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε κανέλα και ζάχαρη. Δεν σας λέω ποσότητα γιατί είναι ανάλογα με το πόσο γλυκιά γεύση θέλετε και το πόσο πολύ σας αρέσει η κανέλα .
Βουτυρώνουμε το πυρέξ μας.
Απλώνουμε 6 φέτες ψωμί, τις αλείφουμε με ένα πινέλο με λιωμένο βούτυρο και τις πασπαλίζουμε με το μίγμα ζάχαρης-κανέλας.
Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα μισά μήλα και τα απλώνουμε πάνω στο ψωμί.
Προαιρετικά ρίχνουμε σταφίδες και χοντροκομμένα καρύδια .
Καλύπτουμε με άλλες 6 φέτες και κάνουμε τη ίδια διαδικασία : τις βουτυρώνουμε, πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη και ρίχνουμε πάνω τα υπόλοιπα μήλα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη.
Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες 7 φέτες. ( Την έβδομη την κόβουμε στην μέση για να καλύψουμε και τις άκρες του pyrex ).
Πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη .
Σε ένα μπολ χτυπάμε 3 αυγά και προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ.
Περιχύνουμε με το μίγμα αυτό όλο το γλυκό μας.
Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς ( πάνω κάτω , αντιστάσεις ) περιμένουμε να θερμανθεί, και ψήνουμε το γλυκό μας γύρω στα 30 λεπτά.
Αφού κρυώσει αρκετά, κόβουμε τα γλυκό με κοφτερό μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Γαρνίρουμε με μισά καρύδια.
Εναλλακτικά το περιχύνουμε με λευκό γλάσο που έχουμε φτιάξει ως εξής : Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε μια κούπα άχνη ζάχαρη, 2 κουταλιές σούπας γάλα η νερό και προαιρετικά 2 κάψουλες βανίλια. Ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει ένα ρευστό μίγμα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Pecan pie, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!
Μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς μίξερ, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Νηστίσιμο μηλοπιτάκι, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Κέικ βρώμης με μήλα, σταφίδες και αμύγδαλα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Μπακλαβαδάκια με γέμιση μήλου(VIDEO), από τον εκπληκτικό Παππού Τάσο- Baklava with apple filling(VID...
Καραμελωμένη Μηλόπιτα, από την αγαπημένη Μαριφάνη Ξανθάκη!
Αφήστε μια απάντηση