Μηλόπιτα με καραμέλα, από το icookgreek.com!
Υλικά συνταγής
- σφολιάτα: 1 φύλλο
- σπιτική ή έτοιμη καραμέλα (σιρόπι): 8 κουταλιές της σούπας
- εσάνς βανίλιας: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αυγά: 2 χτυπημένα
- κρέμα γάλακτος: 200 ml
- βούτυρο: 50 γρ., λιωμένο
- μήλα: 2
- λεμόνι 1 (ο χυμός του)
- καρυδόψιχα και αμυγδαλόψιχα: 60 γρ., τριμμένη στο μπλέντερ
- κανέλα: λίγη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Απλώνετε τη σφολιάτα σε στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ. ώστε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά. Τρυπάτε τη σφολιάτα σε διάφορα σημεία με το πιρούνι και κόβετε όλα τα περισσεύματα ζύμης.
- Βάζετε σε ένα μπολ 2 κουταλιές έτοιμη καραμέλα (αν φτιάξετε δική σας δείτε εδώ τη συνταγή) και τη εσάνς βανίλιας. Προσθέτετε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε με το σύρμα 1΄-2΄.
- Πλένετε τα μήλα, τα σκουπίζετε πολύ καλά και τα κόβετε σε φέτες εγκάρσια. Αφαιρείτε τους σπόρους και τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει η σάρκα τους.
- Σκορπίζετε πάνω στη σφολιάτα την τριμμένη αμυγδαλόψιχα και καρυδόψιχα και τοποθετείτε από πάνω κυκλικά τις φέτες των μήλων. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° C.
- Περιχύνετε τα μήλα με το μείγμα της κρέμας και των αυγών μετακινώντας τα λίγο για να εισχωρήσει παντού η κρέμα. Ψήνετε τη μηλόπιτα 35΄-40΄ μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνειά της. Κατόπιν πασπαλίζετε με κανέλα και περιχύνετε τη μηλόπιτα με την υπόλοιπη καραμέλα. Σερβίρετε αμέσως.
Συμβουλή
Μπορείτε να μοιράσετε τη ζύμη και σε μικρότερες φόρμες φτιάχνοντας δύο-τρεις μικρότερες μηλόπιτες.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γρήγορα μηλοπιτάκια, από τον Γιώργο Τσούλη!
Παγωτό μπανόφι με 5 υλικά χωρίς παγωτομηχανή, από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!
Σοκολατένια τούρτα με φυστικοβούτυρο και καραμέλα, από την αγαπημένη Μαίρη Τρακάδα και το katinostim...
Μηλόπιτα με στέβια και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, από την linodiet!
Σοκολατένιες μπουκίτσες με γέμιση καραμέλας, από το sintayes.gr!
Γαλλική μπισκοτένια αχλαδόπιτα (VIDEO), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το Remoon-foodaholics....
Αφήστε μια απάντηση