Μηλόπιτα με καραμέλα, από το icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Προετοιμασία: 30′
  • Ψήσιμο: 40′
  • Μερίδες: 6
  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

  • σφολιάτα: 1 φύλλο
  • σπιτική ή έτοιμη καραμέλα (σιρόπι): 8 κουταλιές της σούπας
  • εσάνς βανίλιας: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • αυγά: 2 χτυπημένα
  • κρέμα γάλακτος: 200 ml
  • βούτυρο: 50 γρ., λιωμένο
  • μήλα: 2
  • λεμόνι 1 (ο χυμός του)
  • καρυδόψιχα και αμυγδαλόψιχα: 60 γρ., τριμμένη στο μπλέντερ
  • κανέλα: λίγη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Απλώνετε τη σφολιάτα σε στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ. ώστε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά. Τρυπάτε τη σφολιάτα σε διάφορα σημεία με το πιρούνι και κόβετε όλα τα περισσεύματα ζύμης.
  2. Βάζετε σε ένα μπολ 2 κουταλιές έτοιμη καραμέλα (αν φτιάξετε δική σας δείτε εδώ τη συνταγή) και τη εσάνς βανίλιας. Προσθέτετε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε με το σύρμα 1΄-2΄.
  3. Πλένετε τα μήλα, τα σκουπίζετε πολύ καλά και τα κόβετε σε φέτες εγκάρσια. Αφαιρείτε τους σπόρους και τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει η σάρκα τους.
  4. Σκορπίζετε πάνω στη σφολιάτα την τριμμένη αμυγδαλόψιχα και καρυδόψιχα και τοποθετείτε από πάνω κυκλικά τις φέτες των μήλων. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° C.
  5. Περιχύνετε τα μήλα με το μείγμα της κρέμας και των αυγών μετακινώντας τα λίγο για να εισχωρήσει παντού η κρέμα. Ψήνετε τη μηλόπιτα 35΄-40΄ μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνειά της. Κατόπιν πασπαλίζετε με κανέλα και περιχύνετε τη μηλόπιτα με την υπόλοιπη καραμέλα. Σερβίρετε αμέσως.

Συμβουλή

Μπορείτε να μοιράσετε τη ζύμη και σε μικρότερες φόρμες φτιάχνοντας δύο-τρεις μικρότερες μηλόπιτες.

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://tinyurl.com/y66oprln


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *