Λουκουμάδες με αχλάδια και σταφίδες, από το icookgreek.com!







Υλικά συνταγής
- 2 αχλάδια, όχι πολύ ώριμα
- 80 γρ. ξανθές σταφίδες
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
- 100 ml ρούμι
- 1 αυγό
- 150 ml γάλα
- 1½ φλιτζάνι αλεύρι (ή όσο πάρει για σφιχτό χυλό)
- 1 βανίλια
- ελάχιστο αλάτι
- καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
- κανέλα και ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζετε τα αχλάδια και τα κόβετε σε κυβάκια. Τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη, τα ανακατεύετε με τις σταφίδες και τα αφήνετε να μουσκέψουν μισή ώρα στο ρούμι, όπου έχετε ρίξει και το χυμό λεμονιού.
- Ετοιμάζετε έναν πηχτό χυλό με το αλεύρι, το αυγό, το γάλα, τη βανίλια και ελάχιστο αλάτι, δουλεύοντας καλά το μείγμα με το σύρμα. Στο τέλος προσθέτετε τα κυβάκια αχλαδιών και τις σταφίδες.
- Βάζετε στη φωτιά το τηγάνι με λάδι να κάψει. Παίρνετε κουταλιές από το χυλό και τις ρίχνετε στο τηγάνι. Αφήνετε τα λουκουμαδάκια να ροδοψηθούν από τη μία μεριά και τα γυρίζετε και από την άλλη.
- Τα βγάζετε και τα αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. Τα τοποθετείτε έπειτα σε πιατέλα, όπου τα πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και με ζάχαρη άχνη.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μηλολουκουμαδάκια by "L", από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με την L"!
Λουκουμάδες με διπλή σοκολάτα, από την NESTLÉ και το nestlenoiazomai.gr!
Λουκουμάδες από τις "Μαγειρικές Διαδρομές" !
Λουκουμάδες με σιρόπι αγαύης γεμιστοί με γκανάς σοκολάτας, από το olivemagazine.gr!
"Λουκουμάδες της Αλέκας" (Nτόνατς).. είναι και νηστίσιμοι! από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το K...
Τσούρος (Churros), μεξικάνικοι λουκουμάδες με σοκολάτα και stevia, από την Αργυρώ μας!
Αφήστε μια απάντηση