Pavlova Φράουλα από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
1,1/2 κεσεδάκι καθαρισμένες και πλυμένες φράουλες
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
Βάζουμε τις φράουλες σε μια αντικολλητική κατσαρόλα.Ρίχνουμε την ζάχαρη και τις βανίλιες
Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μας θυμίζει ρευστή μαρμελάδα,(γύρω στα 15-20 λεπτά).Την αφήνουμε να κρυώσει.
Όσο κρυώνει πήζει πιο πολύ.
Μπορείτε να κάνετε διπλή ποσότητα και να την αποθηκεύσετε σε βάζα( αφού κρυώσει) και στην κατάψυξη.
Ετσι θα έχετε πάντα σάλτσα φράουλας για να αρωματίσετε τα γλυκά σας.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ-ΦΩΛΙΑ
6 ασπράδια αυγού
350 γρ ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού άσπρο ξύδι
2 κουταλάκια του γλυκού κόρν φλάουερ
1 κουταλάκι κρεμόριο
Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους.Χωρίζετε την ζάχαρη σε δυο μέρη.
Χτυπάτε τα ασπράδια,την μισή ζάχαρη και το κρεμόριο να ασπρίσουν και να αρχίσουν να πήζουν.
Ρίχνετε το ξύδι και το κόρν φλάουερ στο β¨μέρος της ζάχαρης και το ρίχνετε σταδιακά στο μίξερ.
Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί(θα βοηθήσει αν σχεδιάσετε ένα κύκλο με μολύβι).
Αρχίζετε να στρώνετε την μαρέγκα.
Δημιουργείστε μια φωλιά. Ψήστε στους 150C για 2 ώρες και μετά στους 100C για να στεγνώσει άλλη μια ώρα..

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 συσκευασία γκαρνί γιώτης(2 φάκελοι)
3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος ARLA
1 κουταλάκι κρεμοριο
1 φλυτζάνι σάλτσα φράουλας
Χτυπάτε τα 3 πρώτα υλικά μαζί και μετά ρίχνετε και την σάλτσα φράουλας.
Την βάζετε στο ψυγείο να σφίξει και άλλο.
Βγάζετε την φωλιά τής μαρέγκας από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει τουλάχιστον μια ώρα προτού την γεμίσετε.
Αρχίζετε το γέμισμα με την αρωματισμένη κρέμα φράουλα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
1 φλυτζανι σάλτσα φράουλα για από πάνω
1 κεσεδάκι καθαρισμένες φράουλες κομμένες σε φετάκια.
Μπήγετε τις φετούλες από τις φράουλες παντού μέσα στην κρέμα.
Περιχύνετε με την σάλτσα φράουλας.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Καλή επιτυχία!!

 

http://koykoycook.gr/?p=1628

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *