Red Velvet cake- Καρδιά, από την εξαιρετική Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
105 γρ αλεύρι75 γρ κόρν φλάουερ1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας η 2 βανίλιες σκόνη
1,1/2 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
15 γρ κακάο σκόνη
2 κουταλάκια κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής Christmas Red
Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν..Ρίξτε μέσα τις βανίλιες.
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 C.
Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα καρδιά.
Ανακατέψτε το αλεύρι, το κόρν φλάουερ, το κακάο και το
μπαίκιν πάουντερ.
Ρίξτε το μέσα στο μείγμα των αυγών.
Προσθέστε το χρώμα να αναμειχθεί καλά.
Βάλτε το μείγμα στην φόρμα καρδιά και ισιώστε την με μια σπάτουλα .
Κουνήστε την φόρμα να ισιώσει το μείγμα.
Ψήστε για περίπου 40 λεπτά.
Βγάλτε το κέικ από την φόρμα και αφήστε το σε σχάρα να κρυώσει.
Κόψτε το σε 3 επίπεδα.. Είναι καλύτερα να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Βράστε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά.
Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
χυμό από 2 λεμόνια
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Χτυπήστε το τυρί μαζί με το ζαχαρούχο και την κρέμα γάλακτος.
Ρίξτε μέσα τον χυμό .
Προσθέστε την σκόνη γκαρνί.
Αφήστε στο ψυγείο να σφίξει.
Κόψτε το παντεσπάνι σας στα 3.
Ποτίστε με το σιρόπι το πρώτο παντεσπάνι.
Στρώστε την κρέμα .. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα στρώματα..
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
1 φάκελο γκαρνί σκόνη
μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
κόκκινη ζάχαρη διακόσμησης
Μέσα στην κρέμα που περίσσεψε από την γέμιση ρίξτε
ένα φάκελο σκόνη γκαρνί και μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος..
Αρχίστε το χτύπημα. Προσθέστε το χρώμα.
Με μια σπάτουλα καλύψτε όλη την τούρτα με ένα ελαφρύ στρώμα κρέμας.
Βάλτε την υπόλοιπη κρέμα σε ένα κορνέ με μύτη με μεγάλα δόντια και κάντε μεγάλες ανοικτές ροζέτες γύρω γύρω .
Πασπαλίστε με την κόκκινη ζάχαρη στο πάνω μέρος.
Χρόνια πολλά σε όλους !!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
Αφήστε μια απάντηση