Red Velvet cake- Καρδιά, από την εξαιρετική Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
4 μεγάλα αυγά
180 γρ ζάχαρη

105 γρ αλεύρι75 γρ κόρν φλάουερ1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας η 2 βανίλιες σκόνη

1,1/2 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

15 γρ κακάο σκόνη

2 κουταλάκια κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής Christmas Red

 

Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν..Ρίξτε μέσα τις βανίλιες.

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 C.

Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα καρδιά.

Ανακατέψτε το αλεύρι, το κόρν φλάουερ, το κακάο και το

μπαίκιν πάουντερ.

Ρίξτε το μέσα στο μείγμα των αυγών.

Προσθέστε το χρώμα να αναμειχθεί καλά.

Βάλτε το μείγμα στην φόρμα καρδιά και ισιώστε την με μια σπάτουλα .

Κουνήστε την φόρμα να ισιώσει το μείγμα.

Ψήστε για περίπου 40 λεπτά.

Βγάλτε το κέικ από την φόρμα και αφήστε το σε σχάρα να κρυώσει.

Κόψτε το σε 3 επίπεδα.. Είναι καλύτερα να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

3/4 φλιτζανιού νερό
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνι
σταγόνες από εσάνς λεμόνι

Βράστε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά.

Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

400 gr τυρί κρέμα φιλαδελφεια σε θερμοκράσια δωματίου
μισό ζαχαρούχο γάλα
μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φάκελο γκαρνί σκόνη

χυμό από 2 λεμόνια

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Χτυπήστε το τυρί μαζί με το ζαχαρούχο και την κρέμα γάλακτος.

Ρίξτε μέσα τον χυμό .

Προσθέστε την σκόνη γκαρνί.

Αφήστε στο ψυγείο να σφίξει.

Κόψτε το παντεσπάνι σας στα 3.

Ποτίστε με το σιρόπι το πρώτο παντεσπάνι.

Στρώστε την κρέμα .. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα στρώματα..

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

κρέμα που περίσσεψε από την γέμιση

1 φάκελο γκαρνί σκόνη

μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

κόκκινη ζάχαρη διακόσμησης

Μέσα στην κρέμα που περίσσεψε από την γέμιση ρίξτε

ένα φάκελο σκόνη γκαρνί και μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος..

Αρχίστε το χτύπημα. Προσθέστε το χρώμα.

Με μια σπάτουλα καλύψτε όλη την τούρτα με ένα ελαφρύ στρώμα κρέμας.

Βάλτε την υπόλοιπη κρέμα σε ένα κορνέ με μύτη με μεγάλα δόντια και κάντε μεγάλες ανοικτές ροζέτες γύρω γύρω .

Πασπαλίστε με την κόκκινη ζάχαρη στο πάνω μέρος.

Χρόνια πολλά σε όλους !!!

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

12650776_685203121620539_646184899_n
12674201_685203101620541_998301254_n
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *