Κέικ μανταρίνι με ολόκληρα μανταρίνια​, από την Αργυρώ μας!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Κέικ μανταρινί με ολόκληρα μανταρίνια​ με μοναδική υφή και χωρίς γλουτένη. Πεντανόστιμο σπιτικό μαλακό εύκολο κέικ μανταρίνι.

8 Μερίδες

45  λεπτά ψήσιμο

5 λεπτά προετοιμασία

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ​
μανταρίνια
αυγά μεγάλα
ηλιέλαιο
καστανή ζάχαρη
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
μπέικιν πάουντερ
πρέζα μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

    1. Πλένουμε τα μανταρίνια και τα βράζουμε με νερό για 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
    2. Αλείφουμε με βούτυρο μια μικρή φόρμα για κέικ και τη στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί.
    3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
    4. Κόβουμε τα μανταρίνια στα τέσσερα και αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια.
  1. Τα ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και τα πολτοποιούμε.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα μέσα στο υγρό μείγμα και αναδιπλώνουμε απαλά με σπάτουλα να ενσωματωθούν πλήρως.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για 45 λεπτά.
  5. Αφήνουμε το εύκολο κέικ μανταρίνι να σταθεί στη φόρμα για 15 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε με προσοχή.

https://www.argiro.gr/recipe/keik-mantarini-me-oloklira-mantarinia/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *