Εκτέλεση
Για τη μανταρινόπιτα με φύλλο κρούστας, ανοίγουμε πρώτα το φύλλο από τη συσκευασία και το απλώνουμε να στεγνώσει για 15′.
- Σε μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το baking powder, τη βανίλια, τα αυγά και το γιαούρτι.
- Με σύρμα τα χτυπάμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ψιλοκόβουμε το στεγνό πλέον φύλλο και το ανοίγουμε με τα δάχτυλα, ώστε να ξεχωρίσει κομμάτι κομμάτι. Το προσθέτουμε στα υγρά υλικά.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να βραχούν τα φύλλα από τα υγρά υλικά.
- Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε μακρόστενο ταψί 35×24 εκ. και αδειάζουμε τη μανταρινόπιτα. Πρέπει να είναι λεπτή σε πάχος.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι.
- Αφήνουμε να σταθεί για 15′ σε θερμοκρασία δωματίου.
- Την ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ºC στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, ή στους 160 ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα. Ψήνουμε για περίπου 35′, μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί. Σιροπιάζουμε τη ζεστή μανταρινόπιτα με το κρύο σιρόπι.
Για το σιρόπι
- Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Βράζουμε για 5′.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι τη ζεστή μανταρινόπιτα. Για μέγιστο γευστικό αποτέλεσμα και σωστό σιρόπιασμα, από πάνω μέχρι κάτω, η στρώση της πίτας πρέπει να είναι λεπτή.
- Τη σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή παγωμένη, με μια μπάλα παγωτό.
Extra μυστικά
- Αν αφήσουμε τη μανταρινόπιτα να σταθεί για 15′, αφού αναμείξουμε τα υλικά, τα φύλλα θα ρουφήξουν όλη τη γεύση και το άρωμα των υλικών. Έτσι, τα φύλλα θα φουσκώσουν και η πίτα μας θα γίνει αφράτη.
- Για μέγιστο γευστικό αποτέλεσμα και σωστό σιρόπιασμα, από πάνω μέχρι κάτω, η στρώση της πίτας πρέπει να είναι λεπτή.
- 150 γραμ. μαρμελάδα μανταρίνι στο υγρό μειγμα θα απογειώσει το γλυκό.
- Με μανταρίνια μπορείτε να φτιάξετε φανταστικό λικέρ, αλλά και το γλυκό του κουταλιού που σας έχω εδώ.
Αφήστε μια απάντηση