Πορτοκαλόπιτα νηστίσιμη, από την αγαπημένη Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σήμερα θέλω να σου φωνάξω δυνατά πως δεν έχω φτιάξει καλύτερη πορτοκαλόπιτα . Είναι ζουμερή είναι τραγανή είναι και νηστίσιμηΕίναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά πολλών ανθρώπων, και όταν είναι φτιαγμένη με αγάπη και μεράκι, γίνεται ακόμα πιο νόστιμη. Το γλυκό αυτό αποπνέει μια αίσθηση ευτυχίας και ευχαρίστησης με κάθε μπουκιά, και οι στιγμές που το απολαμβάνουμε είναι πραγματικά ιδιαίτερες. Συνδύασε το με ένα φλιτζάνι καφέ και καλή παρέα.

ΥΛΙΚΑ

450γρ φύλλο κρούστας

500γρ χυμό πορτοκάλι

225γρ ζάχαρη

180γρ σιμιγδάλι ψιλό

80ml ηλιέλαιο

20γρ μπεικιν πάουντερ

Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 φλιτζάνια ζάχαρη

2 φλιτζάνια νερό

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

60γρ χυμό πορτοκάλι

1 φέτα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά .

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

Τσαλακώνουμε τα φύλλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμους για 10 λεπτά .Τα γυρίζουμε στην διάρκεια του ψησίματος ώστε να ψηθούν και απο τις δυο πλευρές.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι, το λάδι και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε με το σύρμα να ενσωματωθούν τα υλικά και προσθέτουμε το μπεικιν, το σιμιγδάλι και το ξύσμα πορτοκάλι. Έπειτα θρυματίζουμε τα φύλλα κρούστας με τα χέρια, τα ρίχνουμε στο μείγμα αφού κρυώσουν και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια λαδώνουμε ένα ταψί 25-26 εκατ και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 40′ στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα.

Αφού ψηθεί σιροπιάζουμε με σιρόπι κρύο.

https://elenacooks.gr/?p=16470&fb

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *