Μους λεμόνι με μασκαρπόνε , από την Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ελαφρύ, πεντανόστιμο και “μίνιμαλ” επιδόρπιο “a la Marifani”! Εάν αγαπάτε το λεμόνι τότε αυτό θα γίνει το αγαπημένο σας καλοκαιρινό γλύκισμα.

Σ’αυτό το γλυκό δεν χρησιμοποιούμε αυγά, κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι όπως κάνουμε στα περισσότερα επιδόρπια ψυγείου. Το ετοιμάζουμε σε 5 λεπτά, μόνο με ένα σύρμα!

Η υφή του μοιάζει με βελούδο όπως μια κρέμα και ταυτόχρονα αφρός όπως μια μους!

Εξαιρετικό λεμονογλυκό με 2 βασικά υλικά μόνο! Το ζελέ και το τυρί μασκαρπόνε!

Ολοκληρώνει υπέροχα ένα πλούσιο γεύμα με πικάντικα πιάτα ή μενού με βάση τα θαλασσινά!

Δοκιμάστε το!

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 250γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 50γρ. σκόνη φρουί ζελέ με γεύση λεμόνι
  • 125ml βραστό νερό
  • 125ml κρύο νερό ή κρύος τυποποιημένος χυμός λεμονιού
  • 2 1/2 με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Για τη διακόσμηση:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Λεπροκομένες φέτες λεμονιού, ξύσμα και φρέσκα κεράσια

 

Στην πράξη:

  • Σε ένα μπολ διαλύουμε τη σκόνη ζελέ μέσα στο βραστό νερό και μαζί τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε μονομιάς το κρύο νερό ή το χυμό (για πιο έντονη γεύση). Ανακατεύουμε και όσο το υγρό είναι χλιαρό ενσωματώνουμε το μασκαρπόνε. Με γρήγορες κινήσεις και με τη βοήθεια σύρματος επιμένουμε στο τάραγμα ως ότου πετύχουμε ένα μείγμα σαν πηχτός χυλός. Σ’αυτό το σημείο βάζουμε και το ξύσμα λεμονιού.
  • Ισομοιράζουμε την κρέμα σε μπολάκια ή ποτηράκια και αφήνουμε ξεσκέπαστα στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  • Στολίζουμε με το ξύσμα,τις φέτες λεμονιού και τα κεράσια.
  • Σημ. Το γλυκό μπορεί να διαμορφωθεί μέσα σε μακρόστενη φόρμα διπλασιάζοντας τη δόση των υλικών για επιπλέον μερίδες.

Καλή σας απόλαυση!

 

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2021/06/blog-post_7.html?m=1&fb

 

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *