Νηστίσιμη μηλόπιτα by “L”, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Θα τους τρελάνετε όλους, θα σας την ζητάνε συνέχεια και κάνεις δεν θα πιστεύει ότι είναι νηστίσιμη…

Υλικά

260 gr. αλεύρι γ.ο.χ.
100 gr. ζάχαρη καστανή
200 ml. γάλα αμυγδάλου
45 ml . ηλιέλαιο
2 μήλα
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
ξύσμα απο ένα λεμόνι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 φλ.τσ. σταφίδες
1/2 φλ.τσ. καρύδια χοντροκομμένα

Για κάλυψη
1 μήλο κομμένο σε φέτες

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μήλα, ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε κύβους.
Σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ, βάζουμε το γάλα αμυγδάλου σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το αλεύρι σε άλλο μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και το μπέικιν πάουντερ.  Στη συνέχεια, ενώνουμε τα μείγματα προσθέτοντας σταδιακά τα υγρά στα στερεά, αναμειγνύοντας πάντα με ένα κουτάλι. Τέλος προσθέτουμε τα μήλα σε κύβους, τα καρύδια και τις σταφίδες.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 18 εκατοστών, ισοπεδώνοντας το καλά. Διακοσμούμε με το μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες και πασπαλίζουμε με μια πρέζα ζάχαρης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50-55 λεπτά. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και έπειτα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία

 

https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.859836000718053/4253697054665247/
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *