Έχω κάνει πολλές φορές Μηλόπιτα, όταν ήμουνα μικρή από τις πρώτες συνταγές μου ήταν η ανάποδη αυτή με τα μήλα κάτω στο ταψί. Τριφτή δεν έτυχε να κάνω ποτέ, μάλλον δεν είχε έρθει ποτέ στα χέρια μου η συνταγή που ήθελα. Τριφτή Μηλόπιτα της κ. Σίτσας μαμάς φίλου μου, πολύ παλιά συνταγή , πάμε να την φτιάξουμε παρέα, είναι πολύ εύκολη.
Τριφτή Μηλόπιτα
Μια παλαιά και εύκολη συνταγή !
Εργαλεία
- Μαρίζ
- Μπολ
- Ταψί 25 χ 35 εκ.
- Τρίφτη
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 650 γρ Αλεύρι Κούλα για όλες τις χρήσεις
- 1½ κούπα Καλαμποκέλαιο
- 1 κούπα Ζάχαρη
- 3 τεμ Αυγά
- 2 κ.γ. Baking Powder
- 1 κ.γ. Κανέλα
Για τη γέμιση
- ¾ κούπας Ζάχαρη
- 6 τεμ Μήλα κόκκινα & πράσινα
- 1 κ.γ. Κανέλα
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την κανέλα, την ζάχαρη και το μπέικιν, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αυγά και προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα υγρά στο αλεύρι.
- Ανακατεύουμε και έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο, το χωρίζουμε στα δύο και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη, προσθέτουμε την ζάχαρη και την κανέλα και συνεχίζουμε.
- Λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε λαδόκολλα και το μισό μείγμα κάτω, απλώνουμε με τα χέρια μας να πάει παντού από πάνω τα μήλα και τέλος το υπόλοιπο μείγμα.
- Ψήνουμε την Μηλόπιτα στους 190 βαθμούς 45-50 λεπτά, πάντα ανάλογα τον φούρνο σας.
Έξυπνα Μυστικά
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 543.94kcal | Υδατάνθρακες: 74.09g | Πρωτεΐνη: 6.4g | Λιπαρά: 25.64g | Κορεσμένα Λιπαρά: 2.36g | Φυτικές Ίνες: 3.7g | Σάκχαρα: 35.05g
Αφήστε μια απάντηση