Κέικ μανταρίνι με σοκολάτα από το Spice House!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Yλικά:

1 πακέτο βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
6 αυγά
4 μανταρίνια
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για τη σοκολάτα:

400 γρ. κουβερτούρα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Αλείφουμε με βούτυρο 3 μικρά ταψάκια και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις. Αλέθουμε στο μπλέντερ τα μανταρίνια μαζί με τη φλούδα. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ και τα μανταρίνια. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 – 2 λεπτά και βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα. Μοιράζουμε τη ζύμη στα ταψάκια και ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε. Βράζουμε την κρέμα και την ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και να δέσει εκτός ψυγείου. Αλείφουμε τα παντεσπάνια με την κρέμα και τα βάζουμε το ένα πάνω από το άλλο σαν τούρτα. Αν θέλουμε στολίζουμε με σαντιγί.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=610264885713800&set=a.326868494053442.75771.326288084111483&type=1&theater

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *