Πορτοκαλόπιτα με σανγκουίνια, από την Ντίνα Νικολάου!







Τα σανγκουίνια είναι πιο ζουμερά και σαφώς πιο έντονα σε χρώμα και άρωμα. Αναζητήστε βιολογικά και ακέρωτα γιατί θα τα χρησιμοποιήσετε με τη φλούδα τους.
: 8-10
: 20 min
: 50 min
ΥΛΙΚΑ
- 450 γρ. φύλλο κρούστας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
- 150 γρ. βούτυρο LURPAK, μαλακωμένο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 400 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
- 4 αυγά
- 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από 2 σαγκουίνια
- 2 βανίλιες
- 3 κ.σ. μαρμελάδα σαγκουίνι
- 2 σαγκουίνια κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε φέτες
- Για το σιρόπι:
- 300 ml νερό
- 450 γρ. ζάχαρη
- Ξύσμα από 2 σαγκουίνια
- Χυμός από ½ λεμόνι
- 2-3 φέτες σαγκουίνι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- ΒΗΜΑ 1Για το σιρόπι: Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνω να βράσουν για 6-8 λεπτά. Κατεβάζω την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
- ΒΗΜΑ 2Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Βγάζω το φύλλο κρούστας από την συσκευασία του και χωρίς να το ξεδιπλώσω το κόβω σε λεπτές λωρίδες. Ανοίγω με τα χέρια μου τις λωρίδες και χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβω ξανά σε πολύ μικρά κομματάκια (σαν χαρτοπόλεμος). Τα απλώνω σε λαμαρίνες και τα ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά. Tα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν.
- ΒΗΜΑ 3Βάζω τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάω στην κουζινομηχανή με το σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτω το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες και χτυπάω μέχρι να ενωθούν. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ και τα κρύα φύλλα και ανακατεύω απαλά με μια κουτάλα. Kόβω τα σαγκουίνια σε ισόπαχες λεπτές ροδέλες.
- ΒΗΜΑ 4Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω μια φόρμα 24 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα, και στρώνω τις φέτες από τα σαγκουίνια στο πυθμένα και στα τοιχώματα. Βάζω το ταψί στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο για να μην μετακινούνται οι ροδέλες πορτοκαλιού.
- ΒΗΜΑ 5Αδειάζω το μίγμα του κάδου του μίξερ πάνω από τις ροδέλες πορτοκαλιών. Με ένα μικρό κουταλάκι μοιράζω τη μαρμελάδα σαγκουίνι σε διάφορα σημεία της επιφάνειας του μίγματος. Στρώνω καλά με ένα κουτάλι και ψήνω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά περίπου, ή μέχρι να ροδίσει καλά.
- ΒΗΜΑ 6Μόλις τη βγάλω από το φούρνο, τη σιροπιάζω αμέσως με το κρύο σιρόπι. Περιμένω λίγο να απορροφήσει το σιρόπι καλά και αναποδογυρίζω τη πίτα σε μια πιατέλα. Κόβω σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρω.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Πορτοκαλόπιτα σαν Σάμαλι από την καταπληκτική Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly" !
Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού με κανέλα και Pyure Stevia, από την stevia Pyure Greece και τo naturalbu...
Σοκολατένια στριφτόπιτα σιροπιαστή, από την Madame Gâteaux και τo ionsweets.gr!
Κέικ πορτοκαλιού γεμιστό με μους σοκολάτας, από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-foodah...
Αφράτο κέικ πορτοκάλι με γλάσο, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Μαρμελάδα πορτοκάλι αρωματισμένη με ginger, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Αφήστε μια απάντηση