Τούρτα μανταρίνι από την Μπέτυ μας και το “Taste of life by Betty” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Aυτή η τούρτα είναι τόσο δροσερή , τόσο αρωματική  , τόσο ελαφριά και τόσο εύκολη που αποτελεί πρόκληση. Το μανταρίνι είναι ένα εξόχως αρωματικό  , χειμωνιάτικο φρούτο που θέλω να εκμεταλλεύομαι εκτός από τις βιταμίνες , το χυμό και τη δροσιά του , ακόμα και τη σάρκα του . Κάποιες φορές  , όταν τυχαίνει να έχω μανταρίνια με πολλά κουκούτσια και δεν τα καταναλώνουμε ωμά , η τούρτα αυτή είναι δεδομένη , καθώς δεδομένη είναι και η επιτυχία της αλλά και τα επιφωνήματα θαυμασμού όλων όσων τη δοκιμάζουν…

Δείτε την:

tourta mantarini2

Να πως τη φτιάχνω:

Yλικά:

2 πακέτα σαβαγιάρ (περίπου 400γρ.)

Για να τα ποτίσω:

2 φλ. φρέσκο γάλα

1 φλ. χυμό μανταρινιού

4 κ.σ. κονιάκ

Επιπλέον :

1 κουτί φυτική σαντιγύ MORFAT στιγμής σε σκόνη

Για την κρέμα μανταρινιού :

3 κούπες χυμό μανταρινιού

1 κούπα ζάχαρη

6 κ.σ. κορν φλάουρ

2 μεγάλες κουταλιές από τη  σαντιγύ

Καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ για το γαρνίρισμα

(Όταν βρίσκω μικρά ζαχαρωτά με άρωμα μανταρίνι , τα χρησιμοποιώ κι αυτά για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση:

– Πρώτα- πρώτα φτιάχνω τη σαντιγύ και τη φυλάω στο ψυγείο

-Για την κρέμα μανταρινιού , βάζω στην κατσαρόλα , σε μέτρια φωτιά , το χυμό με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύω όλη την ώρα με το σύρμα. Όταν δέσει  αποσύρω αμέσως απ’ τη φωτιά για να μην παραπήξει. Αν ωστόσο μου βγει πολύ σφιχτή η κρέμα , την αραιώνω με λίγο χυμό ακόμα.

-Την αφήνω να κρυώσει αρκετά , ανακατεύοντάς την κάπου-κάπου και τότε παίρνω δυο μεγάλες κουταλιές από τη σαντιγύ και τις ανακατεύω καλά στην κρέμα του μανταρινιού.

-Στη συνέχεια στρώνω την τούρτα μου χρησιμοποιώντας τσέρκι (διάμετρο 26 εκ περίπου ). Ποτίζω ελαφρά ένα -ένα τα σαβαγιάρ μου κι ετοιμάζω τον πρώτο πάτο.

-Από πάνω αδειάζω και απλώνω την κρέμα μανταρινιού και συνεχίζω  με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ ποτισμένα. Όταν στρώσω και τον δεύτερο πάτο , αφαιρώ πλέον το τσέρκι.

-Αδειάζω πάνω στα σαβαγιάρ  τη σαντιγύ και ”χτίζω” την τούρτα και στα πλάγια.

-Γαρνίρω με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα (ή  ζαχαρωτά ή καραμελωμένα ψιλοκομμένα φρουτάκια ) και παγώνω για 4-5 ώρες στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε φωτογραφίες στο :

http://tasteoflife.com.gr/index.php/synrages-me-zaxari/toyrtes/998-tourta-mantarini


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *