Μεθυσμένο γλυκό με σοκολάτα και φράουλα, από την Κωνσταντίνα και το dietonian.gr!








Aπίθανη, πανεύκολη γιορτινή συνταγούλα για ρομαντικές καταστάσεις και όχι μόνο ! Φτιάξτε το οπωσδήποτε !
Αν ψάχνετε ένα γρήγορο γλυκό για απόψε, μόλις το βρήκατε!
Υλικά
115 γρ σοκολάτα fudge (το οποίο φτιάχνετε ανακατεύοντας ίσες ποσότητες από μαύρη σοκολάτα και καραμελωμένο ή απλό ζαχαρούχο συν ελάχιστο γάλα για να έχει καλύτερη υφή, μέσα σε ένα κατσαρολακι σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνετε να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσετε)
170 – 200 γρ γιαούρτι λάιτ
100 γρ λικέρ καφέ (έβαλα bailey’s και λιγο Tia Maria, αλλά μπορείτε να βάλετε και kahlua)
5-6 κατεψυγμένες φράουλες
Λίγο μέλι (προαιρετικά, αν το θέλετε πιο γλυκό, εγώ δεν έβαλα)
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικης (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ και σερβίρετε σε ποτήρια μαρτίνι. Εναλλακτικά αν δεν θέλετε να φτιάξετε το fudge, ή αν δεν έχετε ζαχαρούχο ή αν απλά δεν σας αρέσουν τα πολύ γλυκά (εγώ έβαλα σοκολάτα 100%,οποτε πάρα το ζαχαρούχο δεν έγινε πολύ γλυκό το fudge), μπορείτε να ζεστάνετε σοκολάτα με λιγο γάλα (σε περίπου ίσες αναλογίες), οπότε να έχετε μια παχυρρευστη σοκολάτα. Και πάλι θα πρέπει να κρυώσει πριν την βάλετε στο γιαούρτι, αλλιώς μπορεί να σας κόψει.
Πριν σερβίρετε μπορείτε να βάλετε επάνω μια φράουλα και λίγα κομματάκια σοκολάτας ή/και λίγους σπασμένος ξηρούς καρπούς.
Καλή επιτυχία!











Αφήστε μια απάντηση