“Πανεύκολη μους σοκολάτας με 2 υλικά, που δεν θα το πιστεύεις”, από την Αννα Χαλικιά και το madameginger.com!

Η ένωση δύο αταίριαστων υλικών κάνει ένα σοκολατένιο θαύμα στην κουζίνα σου!

Στην ζαχαροπλαστική, όπως και στη ζωή, είναι όλα θέμα χημείας. Παίρνεις διάφορα υλικά, τα ανακατεύεις, τα ζεσταίνεις, τα πλάθεις, τα ψήνεις, τα παγώνεις, τα τεστάρεις σε διαφορετικές ποσότητες και αναλογίες και είτε θα αντιμετωπίσεις μια πλήρη αποτυχία, είτε θα βρεθείς με ένα μικρό αριστούργημα μπροστά στα μάτια (και στον ουρανίσκο) σου. Αυτή η μους σοκολάτας με έβγαλε ασπροπρόσωπη! Μα γίνεται να ενωθούν νερό με σοκολάτα; Και να βγάλουν μια υπέροχη, κρεμώδη, ανάλαφρη, φουλ σοκολατένια μους, που δεν με βαραίνει καθόλου, αφού δεν περιέχει έξτρα ζάχαρη ή τα συνήθη βούτυρο, κρέμα γάλακτος και αυγά; Κι όμως, γίνεται. Χάρη στην υπέροχη συνταγή του Hervé This, Γάλλου χημικού με ειδίκευση στην μοριακή γαστρονομία, στην οποία βασίστηκε το σημερινό γλυκό. Αξίζει να δοκιμάσεις αυτή την πανεύκολη, πάναπλη σοκολατένια μους και να θυμάσαι: γέμιζε τακτικά τις παγοθήκες της κατάψυξης κι ας μην το κάνει κανένας άλλος στο σπίτι σου.

Φτιάξε την δική σου μους σοκολάτας, ανέβασε την δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να την θαυμάσουμε και εμείς!

Η πιο εύκολη μους σοκολάτας με 2 υλικά

  • Μερίδες: 3-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 12 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 1 ώρα

Υλικά για τη μους

  • 200 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 260 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη

Υλικά για την παρασκευή & το σερβίρισμα

  • παγάκια
  • φρέσκες φράουλες ή φρούτα του δάσους

Εκτέλεση

1) Βάζουμε το νερό και την κουβερτούρα σε μικρή κατσαρόλα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.

Super Tip

Αυτή η μους μπορεί να γίνει vegan και νηστίσιμη, εάν χρησιμοποιήσεις μαύρη κουβερτούρα χωρίς ζωϊκά συστατικά. Μπορεί επίσης να γίνει χωρίς ζάχαρη, εάν επιλέξεις μια ανάλογη μαύρη σοκολάτα του εμπορίου (στην ίδια ποσότητα που γράφει η συνταγή). Αρκεί να θυμάσαι ότι, επειδή το κύριο συστατικό της που δίνει όλη την γεύση στο γλυκό είναι η ίδια η σοκολάτα, θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας και φυσικά να σου αρέσει γευστικά!

2) Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ανοξείδωτο μπολ.

3) Γεμίζουμε ένα μεγαλύτερο μπολ με παγάκια και τοποθετούμε καλά το μπολ με το σοκολατένιο μείγμα από πάνω.

4) Χτυπάμε με σύρμα για περίπου 8 λεπτά ή μίξερ χειρός για 3-4 λεπτά το σοκολατένιο μείγμα, μέχρι να πήξει και να στέκεται ελαφρώς (σαν πιο αραιή σαντιγί).

5) Γεμίζουμε με το τελικό μείγμα ατομικά μπολάκια ή ποτήρια και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

6) Σερβίρουμε την μους κρύα και αν θέλουμε, γαρνίρουμε με λίγες φρέσκες φράουλες.

#FeedYourDreams,Anna

 

https://www.madameginger.com/syntages/glyka/sokolata/paneukoli-mous-sokolatas-me-2-ulika-pou-den-tha-to-pisteueis/?fb



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *