Βoston chocolate cream poke cake, από τις Μαγειρικές Διαδρομές!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα κέικ ξεχωριστό που μπορούμε να το γεμίσουμε με ο,τι κρέμα θέλουμε μέχρι και με μαρμελάδα.

 

Συστατικά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ

  • 6 αυγα
  • 250 γρ.φρ.βουτυρο
  • 1 1/2 φλ.τσαγιου ζαχαρη
  • 1 φλ.τσαγιου φρ.γαλα
  • 1 κουβερτουρα
  • 3 κ.σ κακαο 70 %
  • 1 βανιλια
  • 1 σφινακι grand marnier
  • 3 1/2 φλ.τσαγιου αλευρι που φουσκωνει μονο του
  • 1 σφινακι χυμο λεμονι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ creme patisserie:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 1.200 γαλα φρεσκο
  • 6 κ.σ γεματες καστερ παουντερ
  • ξύσμα απο ενα λεμονι
  • 1 κοφτη κ.σ φρ.βουτυρο
  • 1 κροκκο
  • 1 1/2 φλ.τσαγιου ζαχαρη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ creme chantilly:

  • 1 φυτικη κρεμα γαλακτος 500γρ.
  • 1 ζαχαρουχο
Οδηγίες
  1. ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ: χτυπαμε πολυ καλα το βουτυρο με την ζαχαρη, προσθετουμε ενα ενα τα αυγα, προσθετουμε το γαλα μεσα στο οποιο λειωσαμε την κουβερτουρα και εχουμε κρυωσει για να μην μας καθισει το βουτυρο.
  2. Κατοπιν ριχνουμε το λικερ μας, το λεμονι ,το ξύσμα, την βανιλια, το κακαο ανακατεμενο με το αλευρι.
  3. Ψηνουμε 45 λεπτα σε 180 βαθμους (αναλογα βεβαια με τον φουρνο σας ψηνετε το κεϊκ σας)
  4. ΓΙΑ ΤΗΝ crem patisserie: στο 1/3 απο το κρυο γαλα διαλυουμε την καστερ παουντερ και τον κροκκο, βραζουμε το υπολοιπο γαλα μαζι με την ζαχαρη για να μην κολλαει. ριχνουμε λιγο και σιγα σιγα μεσα στο μιγμα της καστερ και του αυγου για να μην σβολιασει.
  5. Κατοπιν ριχνουμε αυτο το μιγμα στο γαλα που βραζει και δενουμε την κρεμα, στο τελος ριχνουμε το ξύσμα και το βουτυρο.
  6. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΙΓΙ: χτυπαμε καλα την κρεμα γαλακτος με το ζαχαρουχο και βαζουμε στο ψυγειο να πηξει.
  7. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ: αφου ψηθει το κεϊκ με το στομιο ενος μικρου ποτηριου κανουμε ανοιγματα στο κεϊκ μας (το υλικο που βγαζουμε το τριβουμε και το ριχνουμε επανω απο την βραστη κρεμα), εαν δεν θελουμε τοσο μεγαλα ανοιγματα τρυπαμε με την αναποδη ενος μολυβιου αλλα σε πιο κοντινα διαστηματα.
  8. Ριχνουμε κουταλια κουταλια την ζεστη κρεμα και γεμιζουμε τα ανοιγματα μας,την κρεμα που περισσσεψε την στρωνουμε επανω, κατοπιν απλωνουμε το τριμμενο κεϊκ μας.
  9. Παταμε ελαφρα και στρωνουμε την κρυα σαντιγι μας, γαρνιρουμε με ο,τι μας αρεσει.
  10. Εαν θελουμε κανουμε λευκο κεϊκ με λευκη σοκολατα μεσα και κανουμε σοκολατενια κρεμα γεμισης και γαρνιτουρα σαντιγι λευκη η σοκολατενια.

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/boston-chocolate-cream-poke-cake.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *