Υγρό σοκολατένιο bundt cake με γλάσο μαύρης σοκολάτας, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Συστατικά
Για το κέικ: (Για μία φόρμα bundt χωρητικότητας 2,4 λίτρων)
- 230 γρ κουβερτούρα υγείας ΙΟΝ, σε κομμάτια
- 250 γρ βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια
- 200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 30 γρ κακάο ΙΟΝ
- ¼ κτγ αλάτι
- 400 γρ νερό
- 2 μεσαία αυγά, ανακατεμένα
- 330 γρ αλεύρι μαλακό
- 2 κτγ μπέικιν πάουντερ
- Για το γλάσο και τη διακόσμηση:
- 100 γρ κουβερτούρα υγείας ΙΟΝ
- 50 γρ βούτυρο ανάλατο
Μέθοδος
Για το κέικ:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε την κουβερτούρα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι και το νερό σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα, χωρίς να πάρει βράση.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε λίγο τα αυγά.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα της κατσαρόλας μέσα στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε, ώστε τα αυγά να ζεσταθούν σταδιακά.
- Ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ με τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτουμε σταδιακά τα ξηρά υλικά μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ώσπου να ενσωματωθούν και να έχουμε ένα λείο, παχύρρευστο μείγμα.
- Βουτυρώνουμε τη φόρμα μας και τη γεμίζουμε με το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
- Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο, κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας. Βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του: εάν βγαίνει στεγνή, είναι έτοιμο.
- Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού το αναποδογυρίσουμε για να το ξεφορμάρουμε.
Για το γλάσο και τη διακόσμηση:
- Σε ένα κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις, ώσπου να έχουμε ένα λείο και παχύρρευστο μείγμα.
- Περιμένουμε να κρυώσει λίγο το γλάσο και περιχύνουμε με αυτό το κέικ. Εναλλακτικά, μπορούμε να σερβίρουμε το κέικ σκέτο και το γλάσο δίπλα σε ένα μπολάκι, ώστε να σερβίρεται ο καθένας όσο θέλει.
- Φυλάμε το κέικ εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, για 3-4 μέρες.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://ionsweets.gr/recipe/ygro-sokolatenio-bundt-cake-me-glaso-mayri-sok/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Υπέροχα Boston chocolate chip cookies, από τη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Βoston chocolate cream poke cake, από τις Μαγειρικές Διαδρομές!
Boston cream cake από το SIdagi.gr !
Mud cake σοκολάτας, από τον Πέτρο Συρίγο!
Τούρτα σοκολάτας bueno, από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.gr!
Mud cake σοκολάτας, από τον Πέτρο Συρίγο!
Αφήστε μια απάντηση