Mud cake σοκολάτας, από τον Πέτρο Συρίγο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το θειικό αυτό γλυκό κρύβει μια απολαυστική έκπληξη στο εσωτερικό του! Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

 Προετοιμασία:  15 min

Χρόνος Ψησίματος: 120 min

 

 Συστατικά

  • 300gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 175gr ζεστό νερό
  • 250gr ανάλατο βούτυρο
  • 250gr σοκολάτα
  • 125ml γάλα
  • 55gr κακάο
  • 4 αυγά
  • 550gr ζάχαρη κρυσταλλική
  • 30gr στιγμιαίο καφέ
  • 30ml vegetable oil
  • 30ml ηλιέλαιο
  • 1 γεμάτο κ.τ.γ σόδα
  • 10gr μπέικιν πάουντερ
  • 5gr αλάτι
  • 1 συσκευασία ΙΟΝ ganache

Εκτέλεση

  1. Δημιουργούμε ένα μπαίν μαρί βάζοντας ένα κατσαρολάκι με νερό στην εστία και από πάνω ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ (προσοχή μην ακουμπάει στο νερό το μπολ).
  2. Βάζουμε στο μπολ την σοκολάτα που έχουμε κόψει σε κομματάκια, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ζεστό νερό που μέσα έχουμε διαλύσει τον στιγμιαίο καφέ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά (προσοχή πρέπει να λιώσει η ζάχαρη ). Αυτό θα διαρκέσει περίπου 5 λεπτά.
  3. Όσο λιώνει αυτό, σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα στέρεα υλικά (αλεύρι, κακάο, μπέικιν ,αλάτι, σόδα).
  4. Όταν βγάλουμε το μπολ με τη σοκολάτα απ’ το μπαίν μαρί, προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε με ένα μιξεράκι χειρός ή με σύρμα, τα αυγά, το ηλιέλαιο και το μείγμα με τα στέρεα υλικά (καλό είναι να το περάσουμε από σίτα για να μην έχει μπαλάκια). Αφού ανακατέψουμε καλά αφήνουμε στην άκρη. Το μείγμα μας είναι έτοιμο.
  5. Θα χρησιμοποιήσουμε αποσπώμενη φόρμα κέικ 20 εκ. Αν δεν έχετε, μπορείτε να το βάλετε και σε κατσαρολάκι ύψους 20 εκ.
  6. Κόβουμε 2 κομμάτια λαδόκολλα, ένα στρογγυλό για να βάλουμε στον πάτο και ένα να μπει γύρω γύρω. Λαδώνουμε την κάτω πλευρά με λίγο ηλιέλαιο για να πατήσει καλά η στρογγυλή λαδόκολλα. Λαδώνουμε και το στεφάνι της φόρμας και βάζουμε τη λαδόκολλα γύρω γύρω (τη βάζουμε γιατί θέλουμε να έχει ύψος επειδή το κέικ φουσκώνει αρκετά). Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 2 ώρες.
  7. Βγάζουμε απ’ τον φούρνο και το βάζουμε σε διάτρητο σκεύος πχ τη σχάρα του φούρνου μας ώστε να κρυώσει και να παίρνει αέρα για να μη πανιάσει.
  8. Ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων τη γκανάζ για 2 λεπτά στα 400watt και ρίχνουμε πάνω απ’ το κέικ.
  9. Για σχέδια με λευκή σοκολάτα, λιώστε 150 γρ λευκή σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων στα 400watt για 3 λεπτά.

https://petros-syrigos.com/mud-cake-sokolatas/

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *