Chocolate lava cake, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Λαχταριστό moist κέικ !!

ΤΕΜΑΧΙΑ 1

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  5Λ

ΑΝΑΜΟΝΗ  30Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ   12Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ   1/5

 

ΥΛΙΚΑ

375 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

4 αυγά, medium

65 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

Κακάο, κοσκινισμένο για το σερβίρισμα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες     521    26%
ΒΑΖΑΛίπος     31.1g     44%
ΒΑΖΑKορεσμένα    21.4g    107%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    4.6g    9%
ΒΑΖΑYδατάνθ.    57.2g     22%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    47.5g     53%
ΒΑΖΑΑλάτι    0.1g    1.67%
ΒΑΖΑΙνες    2g     8%
by Danai Petropoulou

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο με τη μέθοδο μπεν μαρί ανακατεύοντας συνέχεια με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

2Έπειτα, αποσύρουμε το μπολ με τη σοκολάτα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά

3Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά ένα-ένα (περιμένουμε να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο) ανακατεύοντας παράλληλα με το σύρμα χειρός.

4Κατόπιν, αδειάζουμε στο μπολ και το αλεύρι και ανακατεύουμε εκ νέου.

5Ύστερα, μεταφέρουμε το παραπάνω μείγμα σε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ διαστάσεων 30Χ12εκ., στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 10-12 λεπτά.

6Τέλος, αποσύρουμε το κέικ από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά για μισή ώρα, ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά πριν το κόψουμε για να μη διαλυθεί.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *