Λατρεύεις και εσύ τα cinnamon rolls; Αν ναι, είσαι στο κατάλληλο μέρος!
Γρήγορα cinnamon rolls, από τον Γιώργο Τσούλη!







ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτας
2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
4 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
1 κ.σ. κανέλα
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
1 κρόκος αυγού, αραιωμένος με νερό, για το άλειμμα
Για το icing
4 κ.σ. ζάχαρη, άχνη
1-2 κ.σ. νερό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
2Απλώνουμε τη σφολιάτα σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας, με τη μεγαλύτερη πλευρά να κοιτάει εμάς. Ανοίγουμε ελαφρώς με έναν πλάστη και αλείφουμε την σφολιάτα με το βούτυρο.
3Πασπαλίζουμε με τη κρυσταλλική ζάχαρη, την κανέλα, κλείνουμε ρολάροντας το φύλλο και κόβουμε σε κομμάτια, πάχους 2,5 εκ.
4Τα μεταφέρουμε σε ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αλείφουμε με το άλειμμα κρόκου και ψήνουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν.
5Για το icing: Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το νερό και την ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
6Διακοσμούμε όμορφα τα cinnamon rolls με το icing και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Αν επιθυμούμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγους ξηρούς καρπούς θρυμματισμένους.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Ρολά κανέλας (cinnamon rolls) από τον Ζαφείρη Κλωνάρη και το "Zucker my Art" !
Cinnamon rolls, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Σφολιατίνια με πραλίνα σοκολάτας και ντιπ σοκολάτας (21.01.16), από την Αργυρώ μας!
Μπισκότα σφολιάτας με αμύγδαλα, από την Ηλιάννα και τις "Μαγειρικές Διαδρομές"!
Σπιτικά ρολλάκια κανέλλας, από τον Πέτρο Συρίγο και το petros-syrigos.com!
Λαχταριστά Cinnamon rolls, από το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Πειραιώς και το fournosmethea.gr!
Αφήστε μια απάντηση