Μαρεγκάκια -μπεζέδες με γκανάζ από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις “Γλυκές Αλχημείες” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

100γρ.ζάχαρη κρυσταλλική
100γρ.άχνη ζάχαρη-κοσκινισμένη
3-4 
ασπράδια αυγού 100γρ.

100γρ.κουβερτούρα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

80γρ.κρέμα γάλακτος 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μίξερ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη ανακατεύοντας με μια κουτάλα-προσοχή η άχνη να είναι κοσκινισμένη-Με αυτήν τη μαρέγκα φτιάχνουμε μικρά μαρεγκάκια ή μεγάλη μαρέγκα για βάση τούρτας με τη βοήθεια ενός κορνέ πάνω σε μια λαδόκολλα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100-120βαθ.για 1 1/2 ώρα.Αφήνουμε τις μαρέγκες να στεγνώσουν για αρκετές ώρες και τις κολλάμε μεταξύ τους με διάφορες κρέμες που διατηρούνται εκτός ψυγείου.π.χ.γκανάζ βουτυρόκρεμα μαρμελάδα κ.τ.λ.Στην φωτογραφία είναι κολλημένες με γκανάζ.
-Χρειαζόμαστε 100γρ.κουβερτούρα 80γρ.κρέμα γάλακτος ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα ζεσταίνουμε την κρέμα στους 90βαθ.πριν βράσει και τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.Ανακατεύουμε πολύ καλά αφήνουμε να πήξει και κολλάμε τα μαρεγκάκια.Τις μαρέγκες τις διατηρούμε εκτός ψυγείου και μακριά από υγρασία.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *